Poginuo radnik na kopu TAMNAVA

Izvor: Akter, 19.Mar.2015, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poginuo radnik na kopu TAMNAVA

Na montažnom placu površinskog kopa „Tamnava- Zapadno polje” rudarskog basena "Kolubara" danas je došlo do nesreće u kojoj je izgubio život Branislav Aksić (45)

Aksić je bio zaposlen na poslovima bravar-monter u ogranku „Metal”, objavljeno je na sajtu "RB Kolubara".

Do nesreće je došlo oko 08.45 sati, kada je deo čelične konstrukcije pao na radnika koji je na licu mesta poginuo, dok >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << je obavljao redovne bravarske radove na montaži bagera.

Na lice mesta izašle su ekipe policije, direktor Grčić i predstavnici Službe za bezbednost i zdravlje na radu RB „Kolubara".

Direktor Rudarskog basena „Kolubara" Milorad Grčić izjavio je da je odmah naložio da se po hitnom postupku utvrde okolnosti nesreće i da očekuje da će ubrzo biti poznati zvanični rezultati istrage.

"Jutros u 8.45 dogodio se tragičan događaj. Odmah po saznanju da je nastradao jedan od naših radnika, Branislav Aksić, koji je radio na montaži opreme, izasao sam na lice mesta i naložio da se po hitnom postupku utvrde okolnosti pod kojim se nesreća dogodila", rekao je Grčić Tanjugu.

Grčić je podvukao da nadležna inspekcija radi svoj posao i da će brzo biti zvaničnih rezultata istrage.

Direktor Kolubare posetio je porodicu nastradalog radnika i ponudio svu pomoć i podršku koja im je u ovom trenutku potrebna.

Prema njegovim rečima, život je izgubio jedan od iskusnih, ozbiljnih i odgovornih radnika.

Kako je objasnio, ogroman čelični profil koji je kran ispustio se prevrnuo, radnik je bio okrenut leđima i poginuo je na licu mesta.

"Neverovatno je da se nesreća desila u idealnim uslovima za rad, a ja sam upravo bio kod njegove porodice u Aranđelovcu, izjavio saučešće i ponudio svu pomoć i podršku koju Kolubara i EPS mogu da pruže, ali ono što se ne može nadoknaditi nikada je ljudski život", rekao je Grčić.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.