Plej-of (Ž): Subotičanke na mukama, Zvezda dominira

Izvor: Sportski Žurnal, 15.Mar.2011, 04:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plej-of (Ž): Subotičanke na mukama, Zvezda dominira


Crvena zvezda je prema očekivanju, ali i zahvaljujući pomerenim terminima četvrtfinala, prva izborila plasman u polufinale Plej ofa. Ekspresne pobede protiv Jedinstva, koje će i ove sezone među prvima na odmor.
Na dva susreta odigrana u roku od tri dana, Zvezda je prikazala zrelu igru i apsolutnu dominaciju (ukupno u poenima 150:85!), a >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Ratko Pavličević je uigravao postavu za dvomeč sa Urbinom (sreda, subota), bez da je pružio šansu igračicama sa klupe.
Prvi meč četvrtfinalne serije u subotu su odigrali Vizura i Kolubara, koja je na Tošin Bunar došla sa devet igračica. Bila je to igra mačke i miša, a briljantnu partiju pružila je Maja Savić.
Najveće iznenađenje prvih mečeva četvrtfinalne serije priredile su pančevačke „Lavice”, koje su osvojile Suboticu i otvorile vrata polufinala. Dinamo je izdržao napade domaćina, nije se uplašio ni kada su Subotičanke povele 2:1 i onda predvođen Sanjom Trivunović zadao završni udarac Golubicama, koje nisu sačuvale 12:10 iz petog seta.
TENT, sada kao najbolja sportska ekipa Obrenovca, neočekivano lako savladao je Radnički i načinio prvi korak ka polufinalu. „Energetičarke” su i sa dizačem Perišić na poziciji primača, bile jake za „krstašice”, koje su potpuno razočarale. Iskustvo Dragane Bašić i Sonje Puzović, pa kvalitet Olivere Kostić i sjajni potezi Zorice Lazić, bili su prejaki za Beograđanke, koje će priliku za popravni imati već sutra, u svojoj dvorani.
Na pojedinačnim rang listama, Maja Savić je izbila na prvo mesto blokera, Ana Bjelica je ponovo prvi poenter. U nastavku sezone na listama će biti igračice ekipa koje su se plasirale u plej of, a iste će se praviti na osnovu proseka osvojenih poena po setu.


Pogledaj vesti o: Kolubara,   Crvena Zvezda,   Subotica

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.