Ovde ulažemo najviše u Srbiji, hoću rezultate

Izvor: B92, 01.Maj.2017, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ovde ulažemo najviše u Srbiji, hoću rezultate"

Lazarevac -- Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će vlada ove godine uložiti 250 miliona evra za nabavku neophodnih mašina i opreme u Rudarskom basenu "Kolubara".

Vučić je dodao da je neophodno da se poveća nivo proizvodnje i struje i uglja kako bi se makar dostigao nivo proizvodnje iz 2016. godine.

Premijer je obišao Rudarski basen Kolubara, Polje D u Medoševcu, gde je razgovarao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa radnicima i poželeo im srećan Praznik rada, uz zahvalnost što su, kako je rekao, uvek bili tu za svoju državu.

"Hvala vam, kada god je bilo teško bili ste tu za svoju državu", rekao je Vučić koji je u Kolubaru došao sa ministrima energetike, rada i privrede, Aleksandrom Antićem, Aleksandrom Vulinom i Goranom Kneževićem, kao i vršiocem dužnosti direktora EPS-a Miloradom Grčićem.

Vučić je najavio da će biti olakšan i proces javne nabavke u tom preduzeću kako bi u narednih 100 dana bilo nabavljeno sve što je potrebno za rad tog preduzeća i delovi za mašine.

On je rekao da je potrebno da se podigne nivo proizvodnje struje kao i da proizvodnja uglja bude veća od 28 miliona tona, kako bi Srbija, uprkos niskim temperaturama i lošoj hidrološkoj situaciji, makar stigla rezultat postignut u 2016. godinu.

Vučić je rekao da je situacija po pitanju industrijskog rasta veoma dobra, ali da je bilo problema u rudarstvu i energetici i da je potrebno da se to poboljša da bi ove godine rast bruto društvenog proizvoda bio veći od tri odsto.

Premijer je rekao da će radnici koji obavljaju privremene poslova u tom basenu dobiti stalni posao, ali da to moraju da budu radnici u proizvodnji a ne u administraciji. Dodao je da će biti obnovljene i radne uniforme i da će bezbednosni uslovi za rad biti unapredjeni i na višem nivou.

"Od vas samo očekujem dobre rezultate, vi obavite dobar posao, a onda ni za šta drugo nemojte da brinete", rekao je Vučić i radnicima čestitao 1. maj, Medjunarodni praznik rada, uz želju da imaju još više posla u narednom periodu.

Dobro je, kaže, što je nezaposlenost pala na 13 procenata, a cilj je da za dve godine padne i ispod 10 odsto, odnosno ispod proseka zemalja EU.

On je podsetio da je sa radnicima bio i kada je uklanjana voda sa kopa Tamnava i danas, na praznik, i da vodi računa o njihovim interesima i portrebama, u skladu sa mogućnostima.

Razmišlja se, na primer, o daljem povećanju minimalne cene rada, koja je, pdosetio je, sa 121 povećana na 130 dinara po satu rada, a namera je da se jošš poveća, ali mora da se razgovara i sa poslodavcima, na Socijalno-ekonomskom savetu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: U "Kolubaru" će biti uloženo 250 miliona evra

Izvor: RTS, 01.Maj.2017

Premijer Aleksandar Vučić obišao je Rudarski basen Kolubara, Polje D u Medoševcu, gde je razgovarao sa radnicima i poželeo im srećan Praznik rada, uz zahvalnost što su, kako je rekao, uvek bili tu za svoju državu. Povećanje plata i penzija biće značajnije nego do sada, u stvari najveće...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.