Otkriven uzrok, fabrika u Bariču puštena u rad

Izvor: Studio B, 12.Jan.2016, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkriven uzrok, fabrika u Bariču puštena u rad

Obrenovačka fabrika za preradu vode u Bariču, koja je zbog povećane koncentracije amonijaka zatvorena, danas je puštena u rad, rekao je gradonačelnik Beograda i dodao da je uzrok povećanog nivoa amonijaka rekordno nizak vodostaj Kolubare i Save.

"Važno je da smo na vreme reagovali. Fabrika u Bariču je puštena u rad", rekao je Siniša Mali na konferenciji u Starom dvoru i dodao da je trenutno nivo amonijaka četiri >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << puta niži od dozvoljenog što je dobro.

Prema njegovim navodima, Zavod za javno zdravlje grada Beograda radi analize i ukoliko nivo amonijaka bude ostao u granicama dozvoljenog, voda će do kraja dana biti puštena do domaćinstava.

Inače, fabrika u Bariču bila je zatvorena zbog povećane koncentracije amonijaka u Kolubari.

Stanovnici se se za to vreme snadbevali vodom iz druge obrenovačke Fabrike za preradu vode "Zabrežje", a za tri sela koja nisu imala vodu, Ratari, Ušće i Skela bile su obezbeđene cisterne sa vodom.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.