Optužnica protiv Tomića zbog Kolubare

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Apr.2012, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optužnica protiv Tomića zbog Kolubare

BEOGRAD -

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv bivšeg generalnog direktora rudarskog basena "Kolubara" Dragana Tomića i još 27 okrivljenih, zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja oštetili to preduzeće, izjavio je danas Tanjugu tužilac Miljko Radisavljević.

Tomić i ostali se terete da su vršili zloupotrebe prilikom angažovanja građevinskih mašina, rekao je tužilac >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za organizovani kriminal.

Oni su, prema sumnjanja tužilaštva, iskorišćavanjem svog službenog položaja i neistinitim prikazivanjem rada transportnih sredstava i građevinske mehanizacije prilikom angažovanja u 'Kolubari' pribavili svojim preduzećima imovinsku korist na štetu "Kolubare".

Tomić i još 16 osumnjičenih uhapšeno je 2. oktobra prošle godine. Tokom istrage, koja je trajala šest meseci, broj osumnjičenih povećao se na 28.

Tomiću je odlukom Specijalnog suda, na predlog tužilaštva, produžen pritvor.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.