Obilna kiša i olujni vetar u Valjevu

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Jul.2018, 22:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obilna kiša i olujni vetar u Valjevu

Nevreme praćeno pljuskom i olujnim vetrom koji je 26 minuta duvao 13 metara u sekundi zahvatilo je danas oko 16.30 časova pojedine delove Valjeva i okolinu javlja sajt Kolubarske.rs.Prema podacima valjevske meteorološke stanice za 15-ak minta je palo oko 10 litara kiše po metru kvadratnom.

Đorđe Malešević šumarski inženjer, predstavnik preduzeća "Erozija", zaduženog za sprovođenje odbrane od poplava >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << , kaže da je reka Gradac za kratko vreme nabujala. Prema njegovim rečima nivo Kolubare u gradu trenutno nije povećan, kao ni Obnice i Jablanice.

On dodaje da su padavine bile lokalnog karaktera, otuda je kiše bilo daleko manje u Goriću i u tom delu grada prema Beogradu, nego u centru Valjeva i u Gradcu.

Mnoge ulice u Valjevu su bile pod vodom zbog čega je saobraćaj bio otežan i usporen iako slivnici nisu zapušeni već nisu mogli da toliku količinu vode prihvate za kratko vreme.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.