Ništa od dogovora, Kolubara i FSS idu do kraja procesa

Izvor: B92, 29.Jun.2023, 09:50

Ništa od dogovora, Kolubara i FSS idu do kraja procesa

Slučaj Kolubara će po svemu sudeći završiti na Sudu za sportsku arbitražu.

Kako je preneo Sportklub, nije došlo do dogovora čelnika FS Srbije i advokata Kolubare o zaključenju spora pred domaćin organima.

Najavljeni sastanci dve strane nisu održani, sve je manje vremena i sva je prilika da će obe strane zadržati poziciju.

Ipak, moraju da se pridržavaju rukova propisanih od strane Suda u Lozani koji je ranije uzrekao privremene mere. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

O predmetu "Kolubara protiv FSS" odlučivaće Tročlano veće tribunala u Lozani. Obe strane imaju pravo da izaberu po jednog arbitra. Trećeg, predsednika Veća arbitara, delegiraće Sekretarijat tribunala. Obe strane su se već izjasnile i stvorile pretpostavke izbora Tročlanog veća.

Treba reći da angažovanje većeg broja arbitara, od uobičajenog pojedinca, podiže i ukupne troškove spora, a obe strane moraju do 5. jula da uplate poveće takse.

U slučajevima angažovanja sudije pojedinca, tuženi ima pravo da zahteva od tužioca uplatu kompletnog iznosa, uz obavezu da po epilogu izmiri obavezu. U predmetu "Kolubara protiv FSS" slična praksa nije moguća, ali i polovina uplaćene takse dokazuje ozbiljnost učesnika u sporu.

Ukoliko novac ne bude uplaćen do 5. jula, biće to signal odustajanja od predmeta.

I tako u krug, postoji niz mogućih proceduralnih situacija do konačne odluke, 21. jula, kada je trebalo da počne prvenstvo u Superligi.

Nema sumnje da će početak trke za bodove biti pomeren, da li za sedam ili više dana, ostaje da se vidi. Jasno je da će sve morati da sačeka presudu iz Lozane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.