Nedimović: Vi očekujete da neko prizna da je nameštao

Izvor: B92, 04.Jul.2023, 10:03

Nedimović: Vi očekujete da neko prizna da je nameštao

Potpredsednk FSS Branislav Nedimović prokomentarisao je skandal sa nameštanjem i odlaganjem Superlige Srbije.

Nedimović je govorio o pomeranju Superlige Srbije, i kada bi nova sezone mogla da počne.

"Nema tu neke velike filozofije, trenutno se odvija arbitraža u vezi Kolubare, trebalom bi odluka da bude 21 jula, ostavili smo sedam dana lufta, mada očekujem da odluka bude donesena ranije i da sezone >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << počne 28. jula. Verujem da će arbitraža doneti ranije, odlukla UEFA je da su utakmice Kolubare nameštene, sada upadamo u veštu merketinšku igru. Prema statutu FSS, svi imaju mogućnostn da se brane, to su posebne isntistucije FSS, ovo se prvi put dešava oko dokaznog postupka, nije džaba tužilaštvo donelo odluku", rekao je Nedimović u jutarnjem programu TV Prve.

Da li je moguće da će Kolubara igrati sa najjačim timovima u Srbiji.

"Presumpcija nevinosti postoji. Nije daleko ni taj dan kada će CAS doneti odluku. Iskreno ću reći. Ako se to slučajno desi (da se obori odluka FSS o Kolubari), to će isključivo biti zbog krivice u proceduri koju su sproveli organi FSS, odnosno Disciplinske komisije i komisije za drugostepeni postupak i još jedan jako važan organ, to je Oficir za integritet koji se u stvari bave tim kriznim situacijama. Ako slučajno se desi takva situacija da bude poništena odluka koju je doneo FSS, onda to može biti na teret procedure, a ne na teret suštine. A ja koliko znam, ovde je suština najvažnija, da sprečimo nameštanje utakmice. Tako da, ovo samo govori jednu stvar – da moramo da jačamo institucije, da moramo da dovodimo ljude koji se razumeju u svoj posao, da mogu da sprovode to. To će, u krajnjoj liniji, biti na Skupštini, u subotu ja mislim. Imaćemo nove ljude, jer očigledno novi ljudi moraju u novim vremenima. Ne možemo da sprovodimo po starim procedurama od pre 30-40 godina, a imamo CAS i sve drugačije".

Stigla nova prijava o nameštenoj utakmici Radnički Niš i Napredak.

"Pre nekoliko godina su stalno stizale prijave iz UEFE, to će biti veoma teško i niko se ne ljuti zbog toga mi na tim greškama učimo i ko je doneo takve odluke on će odgovoarati. Tačnije oni koji se bave pravnom regulativom, svako mora da radi svoj posao, pa i ja. Moramo da se borimo protiv nameštanjam, moramo da isteramo do kraja. Ima i prvoligaških utakmica za koje se sumnjaju da su nameštene".

Kako se nalaze dokazi

"Postoje posebni organ koja sarađuje sa UEFA i koji šalje dokument od 50 strana, vi ako to nije dokaz mora te da odbacite. FSS nije policija da upada po kućama, vi očekujete da će neko da prizna da je nameštao", zaključio je Nedimović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.