NUNS i Oebs uklanjali preteće plakate u Lazarevcu

Izvor: Glas javnosti, Beta, 18.Feb.2011, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NUNS i Oebs uklanjali preteće plakate u Lazarevcu

LAZAREVAC - Predstavnici NUNS-a, Oebsa i Građanskih inicijativa juče su u Lazarevcu simbolično uklanjali plakate sa pretnjama upućenim autorima emisije "Insajder" i televiziji B92 i sastali se sa zamenikom komandira policije Vladanom Šimšićem.

Predsednik NUNS-a Vukašin Obradović izrazio je tokom akcije podršku i solidarnost sa autorima "Insajdera" i TV B92, koji su se bavili korupcijom u rudarskom basenu >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Kolubara i apelovao na vlast da novinarima osigura normalne uslove na rad.

- Ne može se smatrati da su uslovi za rad novinara normalni, ako oni rade uz lično obezbeđenje - rekao je Obradović.

Autorka TV emisije "Insajder" Brankica Stanković već duže ima policijsko obezbeđenje zbog pretnji koje je dobijala zbog svojih emisija.

Šefica odeljenja za medije misije Oebsa u Srbiji Dragana Solomon rekla je da "neki moćnici" u Lazarevcu misle da će zastrašivanjem moći da uguše javnu reč i pravo građana da znaju sve što je važno.

- Emisija "Insajder" je profesionalnošću i programom koji se zasniva na činjenicama, a ne na nečijem mišljenju, pokazala da je to vrsta novinarstva koja osvaja slobode izražavanja i utire put ljudima u Srbiji da budu zaista informisani o svemu što je njihov interes - rekla je Dragana Solomon i dodala da je lepljenje plakata sa pretećim porukama u Lazarevcu "pokušaj da se stavi šapa na javni prostor i da se ućutka drugačije mišljenje".

Učesnici akcije razgovarali su u Lazarevcu sa zamenikom komandira policije Vladanom Šimšićem od koga su dobili uveravanje da istraga napreduje, da će biti završena vrlo brzo, kao i da se pretpostavlja da je reč o organizovanoj grupi.

U Lazarevcu su osvanule smrtovnice za B92 uz navođenje imena glavnog urednika te televizije Verana Matića i autora serijala "Insajder", kao i plakati sa porukom "Ne B92".

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.