NISKA CENA: Malinari u protestu od 30.jula!

Izvor: Kurir, 27.Jul.2014, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NISKA CENA: Malinari u protestu od 30.jula!

To ćemo učiniti jer je cena maline niska na našem području. Otkupljivači su ovo voće u Mačvanskom i Kolubarskom okrugu plaćali od 190 do 230 dinara, a nama 150 dinara, što je narušavanje tržišne ekonomije, rekao je Dragan Bogdanović predsednik arljskog udruženja Vilamet

ARILJE - Malinari sa područja zapadne Srbije u sredu počinju sa mirnim protestima jer nije postignut dogovor između proizvođača maline >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i hladnjačara o izjednačavanju cene ovog voća u celoj zemlji, izjavio je Dragan Bogdanović predsednik arljskog udruženja "Vilamet".

Prema njegovim rečima, "Savez srpske maline" i ostala udruženja malinara održaće 30. jula jednočasovni protest upozorenja u svim gradovima zapadne Srbije sa početkom u pet do dvanaest.

"To ćemo učiniti jer je cena maline niska na našem području. Otkupljivači su ovo voće u Mačvanskom i Kolubarskom okrugu plaćali od 190 do 230 dinara, a nama 150 dinara, što je narušavanje tržišne ekonomije", rekao je Bogdanović.

Oni će, kako je istakao, zahtevati dugoročno rešenje problema sa kojima se suočava malinarstvo u smislu izvesnosti proizvodnje ove kulture, od koje, prema njegovim rečima, živi ceo region.Bogdanović je dodao da će se na protestima zakazanim za sredu doneti odluka o njihovoj eventualnoj radikalizaciji.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Malinari protestuju od 30. jula zbog cene maline

Izvor: Blic, 27.Jul.2014

Malinari sa područja zapadne Srbije u sredu počinju sa mirnim protestima jer nije postignut dogovor između proizvođača maline i hladnjačara o izjednačavanju cene ovog voća u celoj zemlji, izjavio je danas za Tanjug Dragan Bogdanović predsednik arljskog udruženja "Vilamet"...Prema njegovim rečima,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.