Most koji je izbrisao opštinske međe

Izvor: RTS, 12.Dec.2019, 19:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Most koji je izbrisao opštinske međe

Kako je najavljeno, nova deonica auto-puta "Miloš Veliki" od Obrenovca do Surčina biće otvorena 18. decembra. U Surčinu će se put završavati velikom petljom, na koju će se povezati planirana deonica do Bežanijske kose, koja će rasteretiti centar Surčina od saobraćajnih gužvi.
Mostovi spajaju obale, ljude i opštine. Znaju to dobro čelnici Obrenovca i Surčina. Kažu, novi most preko dve reke, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Save i Kolubare, izbrisao je, praktično, opštinske međe.

Most je omogućio i završetak auto-puta "Miloš Veliki" u jednom pravcu, do Surčina. Čiji meštani očekuju brže kretanje i otvaranje firmi.
Stanovnici Surčina se žale na dugotrajno putovanje iz sremskih sela prema glavnom gradu, kroz centar Surčina i naselje Ledine gde je uvek velika gužva. Tuda prolaze i teretni kamioni prema obilaznici, a za koji dan sve će rasteretiti ogromna petlja pokraj Surčina.
Predstavlja početak ili kraj auto-puta "Miloš Veliki". Teško je sagledati je jednim pogledom, a izgrađena je neverovatno brzo – za dve i po godine. Uz umeće celokupne naše putne industrije, petlja je veza za tri auto-puta i obilaznica, bez silaska na lokalne puteve, a i sami Surčinci brže će do Novog Beograda, ali uz malo više strpljenja.
I dok se od petlje vozimo novom deonicom auto-puta prema mostu i Obrenovcu, predsednik opštine Surčin nam pokazuje i mesto blizu Jakova, gde će žitelji sremskih mesta moći da se uključe na auto-put prema Beogradu ili da se isključe kada se vraćaju kući. A sam most preko Save i Kolubare završen. Jednostavan, i kao takav lep, a privredni značaj ogroman.
Nema ni putarine između Obrenovca i Surčina. Nema ni potrebe da mnogi Beograđani putuju kroz Barič i Umku da bi stigli do auto-puta za Čačak. Nova petlja im je mnogo bliže.
Auto-put ima ime, a most? Ako ćemo kroz istoriju, na ovom mestu je Prva srpska armija, u Prvom svetskom ratu, prešla na Austrougarsku teritoriju, pod komandom vojvode Petra Bojovića. Eto ozbiljnog predloga za ime mosta.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

SA NOVOM DEONICOM KORIDOR 11 ĆE DOBITI PUN SMISAO Čačani će moći do Budimpešte BEZ SILASKA S AUTOPUTA, a Beograđani će se spasiti gužvi oko Obrenovca

Izvor: Blic, 12.Dec.2019

Pravu ulogu auto-puta "Miloš Veliki" vozači će spoznati za osam dana kada bude otvorena deonica Surčin-Obrenovac koja će povezati koridore 10 i 11, odnosno Vojvodinu sa zapadom zemlje, i konačno smanjiti gužve na prilazima ovoj saobraćajnici sa beogradske strane.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.