Milan Lane Gutović – Mr Šojić

Izvor: Studnel.com, 12.Avg.2015, 11:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milan Lane Gutović – Mr Šojić

Rođen je u Umci. Akademiju za pozorište, film, radio i televiziju završio je 1967. godine i na Akademiji je sa grupom drugih mladih glumaca imao nadimak Bojanove bebe jer ih je tu doveo Bojan Stupica. Odmah nakon diplomiranja, pridružuje se Jugoslovenskom dramskom pozorištu, gde igra u velikom broju predstava, od kojih su najpoznatije: Protekcija, Kad su cvetale tikve, Buba u uhu, Za kim zvono zvoni, Pučina, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studnel.com << Kolubarska bitka, Valjevska bolnica, Narodni poslanik i mnoge druge.
Široj publici postaje poznat nakon uloge Srećka Šojića u Tesnoj koži. Osim Tesne kože, glumio je i u velikom broju domaćih filmova, poput: Sutjeske, Kir Janje, Šmekera, Sedam i po, Gospođe ministarke, Debelih i mršavih i drugih. Sve ove uloge donele su mu mnogobrojne nagrade, među kojima su najznačajnije: Zlatna arena u Puli, nekoliko godišnjih nagrada Jugoslovenskog dramskog pozorišta, nagrada Zoran Radmilović i Sterijina nagrada. Osim filma i pozorišta, oprobao se i u televiziji, i to kao voditelj soptvenog tok-šoua i autor humorističko-satiričnih priloga. Danas živi u Beogradu sa suprugom Biljanom i svoja dva sina – Jankom i Spasojem.
Izvori: opusteno.rs, poznati.info, domaci.filmovi.co.rs

na danasnji danmilan gutovicglumacfilm

Nastavak na Studnel.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studnel.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studnel.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.