Koštunica: Najbolje bilo sa DSS-om

Izvor: B92, Beta, Tanjug, 25.Sep.2010, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica: Najbolje bilo sa DSS-om

Lazarevac -- U Srbiji se najbolje živelo dok je DSS bio na vlasti, sumirao Vojislav Koštunica deset godina od petooktobarskih promena.

Lider Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica ocenio je da je najbolji period za Srbiju bio od 2004. do 2008. godine, kada je njegova stranka bila na vlasti.

U danima kada Srbija obeležava deset godina od demokratskih promena, za sastanak najvišeg >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stranačkog tela, Demokratska stranka Srbije simbolično je izabrala Lazaravac.

Time, naglasio je Koštunica, DSS ukazuje na posebnu ulogu koju su Lazarevac i Kolubara imali u odbrani pobede na izborima 2000. godine.

Lider DSS-a sumirao je deset godina koje su za nama. Koštunica je ocenio da je Srbija bila najupešnija u vreme kada je DSS vodio Vladu.

Danas su, kazao je on, plate za sto evra manje, na sve se strane dele otkazi, umesto kupovine velikih firmi prodaje se "Telekom”, nema ekonomskog plana kako da se pokrene privreda i nema državne politike kako da se zaštite državni i nacionalni interesi.

"Sadašnja vlast se ne bavi problemima koje Srbija ima danas u 2010. godini. Umesto toga vlast se bavi 2020. i 2030. godinom, kada Srbija možda hoće, a možda i neće ući u EU", ocenio je predsednik DSS-a.

Uz oštru kritiku vlasti, Koštunica je ima poruku i za opozociju. On kaže da je DSS razgovarao sa SNS-om o tome kuda ide Srbija, te da je DSS je za raspisivanje izbora, ali da im je cilj ne puka promena vlasti, već promena politike

"Danas saopštavamo i da odgovor Srbije na pokušaje EU da nam otme Kosovo ne može biti raspisivanje referenduma na kome bi se građani izjasnili da li su za EU ili za Kosovo, kao što je to predložio SNS. Ovakav referendum bio bi protivustavan, jer Ustav Srbije zabranjuje da se trguje državnom teritorijom", upozorio je Koštunica.

Koštunica je reako i da DSS nastavlja svoju doslednu borbu za bolju Srbiju i da je uveren da njihova državotvorna poltika građanima može doneti bolji život.
Pogledaj vesti o: Kolubara

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vojislav Koštunica: Najbolje se živelo sa DSS-om

Izvor: SEEbiz.eu, 25.Sep.2010

LAZAREVAC - Lider Demokratske stranke Srbije DSS Vojislav Koštunica ocenio je da je najbolji period za Srbiju bio od 2004. do 2008. godine, kada je njegova stranka bila na vlasti.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.