Kolubara prima 1.399 radnika

Izvor: GdeInvestirati.com, 21.Avg.2014, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolubara prima 1.399 radnika

BEOGRAD - Direktor Rudarskog basena „Kolubara” Milorad Grčić najavio je da počinje potpisivanje ugovora o radu s 1.399 radnika, koji su do sada bili angažovani preko preduzeća „Kolubara usluge” na proizvodnji uglja u tom rudarskom basenu.

Grčić je na konferenciji za novinare u Lazarevcu istakao da su ti radnici u prethodnih tri do deset godina, sticajem raznih okolnosti, bili angažovani preko izdvojenog preduzeća „Kolubara usluge” i >> Pročitaj celu vest na sajtu GdeInvestirati.com << da su godinama radili najteže poslove, i to za manje plate u odnosu na radnike koji su u stalnom radnom odnosu u „Kolubari”.

– Angažovanje radnika preko preduzeća „Kolubara usluge” koštalo je Rudarski basen i EPS više nego da su oni bili direktno zaposleni u „Kolubari” – precizirao je Grčić, i dodao da je preuzimanje tih radnika jeftinije za taj rudnik a bolje za radnike.

Radnici koji će preći u RB „Kolubara” su bravari, električari, planir-majstori, pomoćni radnici, rukovaoci stanice... Grčić je istakao da se u realizaciju tog posla krenulo zahvaljujući dogovoru s premijerom Aleksandrom Vučićem koji je ranije posetio „Kolubaru”, i koji je upoznat s tim pitanjem.

On se svim radnicima koji rade u proizvodnji uglja u „Kolubari” zahvalio na tome što godinama doprinose održanju stabilnosti energetskog sistema zemlje.

Direktor „Kolubare” je dodao da rudniku uvek nedostaje proizvodnih radnika, da će posebno biti potrebno još takvih ljudi kada proradi kop „Tamnava – Zapadno polje”, iz kojeg se nakon poplave sada ispumpava voda. Po njegovim rečima, u „Kolubari” je sada, direktno i indirektno, na poslovima proizvodnje uglja angažovano oko 10.000 radnika.
Pogledaj vesti o: Kolubara

Nastavak na GdeInvestirati.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GdeInvestirati.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GdeInvestirati.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.