„Kolubara“ plaćala mašine u selu Vojislava Koštunice

Izvor: S media, 22.Feb.2011, 01:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Kolubara“ plaćala mašine u selu Vojislava Koštunice

U četvrtoj epizodi “Insajdera” - “Prevara veka” o zloupotrebama u Rudarskom basenu „Kolubara“, prikazanoj sinoć na TV B92, navedeno je da je ta državna firma 2006. angažovala mašine i u Belanovici kod Ljiga, gde kuće imaju bivši premijer Vojislav Koštunica, kao i Nenad Pavlović Neks, vozač bivšeg direktora „Kolubare“ Dragana Tomića.

Šta su mašine, koje je plaćala >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Kolubara, radile u Belanovici nije poznato, ali “Insajder” navodi da je zbog toga podneta anonimna krivična prijava protiv predsednika opštine Ljig Miroslava Maksimovića i još 18 osoba. “Insajder” je od tužilaštva u Valjevu tražio informaciju u kojoj je fazi ovaj postupak, ali odgovor nisu dobili.

Prema saznanjima “Insajdera”, “Kolubara” je 2007. plaćala angažovanje osam mašina za gradnju strelišta u bazi Protivterorističke jedinice MUP Srbije u Lipovici. “Insajder” napominje da u toj jedinici radi Predrag Pavlović, brat vozača tadašnjeg direktora “Kolubare”. Njega je, tvrdi “Insajder”, u MUP zaposlio tadašnji ministar policije Dragan Jočić. Navodno, kontakt sa tadašnjim direktorom “Kolubare” ostvario je komandant Žandarmerije, pošto su mašine bile angažovane i u Kopnenoj zoni bezbednosti.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.