Kolubara kažnjena - Radnički i Radnik ne mogu direktno u Prvu ligu, ali mogu u baraž

Izvor: JužneVesti.com, 24.Maj.2023, 15:09

Kolubara kažnjena - Radnički i Radnik ne mogu direktno u Prvu ligu, ali mogu u baraž

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije je, nakon prijava UEFA protiv Kolubare, Spartaka, Mladosti GAT i Novog Sada, kaznila lazarevačku Kolubaru oduzimanjem bodova i to znači da će ta ekipa, uz Mladost GAT, direktno ispasti iz Superlige. Niškom Radničkom i Radniku iz Surdulice ostaje borba za opstanak i izbegavanje baraža koji donosi dvomeč sa trećeplasiranim i četvrtoplasiranim timovima Prve lige.

>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << />Ekipe sa juga još se bore za opstanak u najjačem fudbalskom prvenstvu, a zahvaljujući odluci Disciplinske komisije znaju da neće ispasti iz lige direktno.

Na sednici Komisije odlučivalo se prijavama od strane nadležnih organa UEFA protiv klubova Kolubara Lazarevac, Spartak Subotica i novosadskih Mladost GAT i Novi Sad, "klubova koji su svojim činjenjem ili nečinjenjem ugrozili i povredili integritet fudbalskih utakmica i takmičenja Mozzart Bet Super i Prve lige".

Donete su sledeće odluke kažnjava se FK Kolubara Lazarevac oduzimanjem 9 bodova, kažnjava se Spartak Subotica novčanom kaznom u iznosu od 3 miliona dinara, kažnjava se Mladost GAT novčanom kaznom u iznosu od 3 miliona dinara, za utakmicu Novi SadRadnički NB obustavlja se postupak zbog nedostatka dokaza. Kažnjeni klubovi imaju pravo žalbe na donete odluke, nakon čega one mogu postati pravosnažne - piše u odluci.

Tabela Superlige, nakon odluke, govori da Kolubara ima 29 bodova i sada je na poslednjem mestu, iza Mladosti GAT koja je matematički izgubila šanse za opstanak.

Kolo pre kraja surdulički Radnik i Javor iz Ivanjice su sa po 34 boda na mestima koja vode u baraž, dok je Radnički sa bodom više iznad "opasne zone". U poslednjem kolu plej-auta Nišlije igraju sa Kolubarom u Lazarevcu, a Radnik sa Spartakom u Subotici.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.