Kolubara: Ukinut pritvor Tomiću

Izvor: B92, 21.Sep.2012, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolubara: Ukinut pritvor Tomiću

Beograd -- Apelacioni sud u Beogradu je ukinuo pritvor dvojici bivših rukovodilaca rudarskog basena "Kolubara" Draganu Tomiću i Vladanu Jovičiću.

Kako je saopšteno, Apelacioni sud je prihvatio njihovu žalbu i preinačio rešenje Višeg suda u Beogradu smatrajući da više nema razloga za produženje pritvora i da puštanje na slobodu dvojice bivših rukovodilaca rudarskog basena "Kolubara" ne može da ugrozi krivični postupak protiv njih.

"Prilikom donošenja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odluke Apelacioni sud je imao u vidu i da je obaveza suda da trajanje pritvora svede na najkraće neophodno vreme i da u toku celog postupka pritvor ukine čim za to prestanu razlozi na osnovu kojih je bio određen. I da pritvor predstavlja meru obezbeđenja prisustva okrivljenih u cilju nesmetanog vođenja postupka", kaže Mirjana Piljić, portparolka apelacionog suda u Beogradu.

Sud je naveo i da optužnica Tužilaštva za organizovani kriminal, koja je protiv okrivljenih podneta 3. aprila ove godine još nije potvrđena i zaključio da okolnosti za produženje pritvora više ne postoje.

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv bivšeg direktora Rudarskog basena Kolubara Dragana Tomića i 27 rukovodilaca tog preduzeća i vlasnika privatnih firmi, kojom ih tereti da su zloupotrebama oštetili Kolubaru za 938 miliona dinara.

Pored Dragana Tomića, optuženo je i 11 rukovodilaca Kolubare i njenih zavisnih preduzeća - Vladan Jovičić, Radisav Ranković, Radosav Milić, Vladan Radovanović, Milutin Bobić, Sveta Miljković, Milan Petrović, Živojin Jovanović, Svetolik Simić, Slavoljub Pavlović i Duško Obradović.

O umešanosti Dragana Tomića u aferu Kolubara istraživao Insajder u serijalu Prevara veka.

Insajder je došao do dnevnika radova u kojima se navodi da je jedan budložer, navodno, radio puna 24 sata, 31 dan u mesecu. Samo tog meseca, ako se mašina plaća 100 evra po satu, vlasnik buldožera je zaradio cak 74.000 evra.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Apelacioni sud pustio Tomića i Jovičića na slobodu

Izvor: Kurir, 21.Sep.2012

Apelacioni sud prihvatio njihovu žalbu i preinačio rešenje Višeg suda u Beogradu smatrajući da više nema razloga za produženje pritvora..BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu danas je ukinuo pritvor dvojici bivših rukovodilaca rudarskog basena "Kolubara" Draganu Tomiću i Vladanu Jovičiću u kojem...

Nastavak na Kurir...

Ukinut pritvor direktorima "Kolubare"

Izvor: Večernje novosti, 21.Sep.2012

VEĆE Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Apelacionog suda u Beogradu donelo je u petak rešenje kojim je preinačilo odluku Specijalnog suda i ukinulo pritvor Draganu Tomiću i Vladanu Jovičiću. Ovim je nekadašnjim direktorima RB „Kolubara“ omogućeno da se u daljem toku postupka brane...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.