Kišni predah i pad temperature, od sutra opet tropski dani

Izvor: RTS, 07.Avg.2017, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kišni predah i pad temperature, od sutra opet tropski dani

Posle višednevnih visokih temperatura u Srbiju je stiglo osveženje praćeno padom temperature. Kiša je na severu i zapadu zemlje spustila temperaturu za više od 10 stepeni, a na jugu i istoku je svežije u proseku pet stepeni. Nevreme sinoć pogodilo Zlatibor i Kolubarski okrug. Od sutra ponovo tropski dani.
Kratko nevreme pogodilo je sinoć Zlatibor i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Kolubarski okrug. Vetar je obarao stabla u Bajinoj Bašti. Sitan grad je padao u opštini Ub, kao i na severu Bačke i Banata. Kiša i pljuskovi osvežili su i glavni grad. 

Prema prognozi metorologa, danas će u severnim, centralnim i zapadnim krajevima Srbije biti osetno svežije uz postepeno razvedravanje.
Na jugu i istoku duži sunčani intervali, a kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom posle podne mogući su uglavnom u planinskim predelima.
Duvaće umeren, ponegde i jak severozapadni vetar. Najviša temperatura od 26 stepeni na severu i zapadu do 34 na jugu i istoku. U Beogradu 28 stepeni.

Posle višednevnih visokih temperatura, osveženje je stiglo i u region – u Sarajevu je bio pljusak, u Zagrebu kiša, Sloveniju je pogodio grad. Veliko nevreme uz jaku kišu i grad, pogodilo je područje Bugojna.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.