Kad su Bitlsi svirali u Valjevu VIDEO

Izvor: B92, 13.Dec.2018, 09:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kad su Bitlsi svirali u Valjevu VIDEO

U Valjevu je završena "Bitlvanija", muzičko-scenska manifestacija posvećena imaginarnom boravku čuvenih "liverpulskih buba" u gradu na Kolubari, krajem šezdesetih godina prošlog veka.

Ove godine manifestacija je održana u periodu od 8. do 10. decembra a hitove "Bitlsa" i popularne pop i rok kompozicije u različitim obradama izvodili su "MT Beat Group", "Oceanchild", Filip Trajković, Branko Maričić Čutura >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Duda Bezuha...

Manifestacija, koja je peti put organizovana u Valjevu, bila je prilika da se poznati muzičar priseti vremena u kome je i sam stvarao.

"U prethodnim generacijama nije bilo ničega. Nisu na ništa ni ostavili. Stvarali smo. Ustvari, ja sam generacija koja je dočekivala rokenrol. Odrastao sam na džez - rok standardima", kaže Čutura.

Valjevo ima sluh i publiku za dobru muziku, smatra Dušan Duda Bezuha.

"Svirao sam u Valjavu milion puta, što sa svojim bluzerima, sa Balaševićem, ne džez fastivalu. Ovde je odlična publika i uvek rado dođemo da sviramo", kaže on.

Organizatori ističu da ovo nije klasična muzička manifestacija, već i svojevrstan performans.

Opširniju priču pogledajte u prilogu Prve televizije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.