Izvor: Blic, 22.Jul.2022, 15:20

KAD SE BORIMO ZA EKOLOGIJU, CILJ NAM JE ISTI… Divlje deponije niču svuda po Srbiji, a ovo su samo neki od ZASTRAŠUJUĆIH PRIZORA koje mnogi od nas gledaju svaki dan (FOTO)

Kod 71. bloka Novom Beogradu, nedaleko od vrtića, škole, nekolicine restorana i šoping centara, već godinama se nalazi divlja deponija koju su portalu “Okrenimo na čisto” prijavili pratioci preko društvenih mreža. Takođe, situacija ništa nije bolja ni u gradskoj zoni u Valjevu, gde ne samo da deponija gori, već se sa nje otpad spira i zagađuje Kolubaru. Za ove dve deponije, ali i još pet, građani Srbije već duže vreme apeluju da se što pre uklone, jer im ugrožavaju kvalitet života. Nije u pitanju samo to što one ne izgledaju lepo, već što se iz njihovog pravca širi nesnosan smrad i postoji opasnost od otpuštanja toksina u životnu sredinu ili eventualnih požara.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.