Izvor: Radio 021, 22.Jun.2020, 18:28

Izlili se Jadar i Cernica, prete Drina, Kolubara i Morava

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović uputio je, nakon konsultacija sa načelnikom Sektora za vanredne situacije Predragom Marićem, dodatne pripadnike tog sektora i Žandarmerije u opštinu Osečina, kako bi pomogli građanima čije su kuće ugrožene usled izlivanja reke Jadar.

Pripadnici ovog sektora, zajedno sa predstavnicima lokalne samouprave i Opštinskog štaba za vanredne situacije, prate stanje na terenu i spremni su da reaguju i u slučaju potrebe za evakuacijom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << stanovništva, saopštava MUP.

Zbog obilnih padavina, u Banji Badanji kod Loznice izlila se reka Cernica i ugrozila rad tog lečilišta. Pod vodom su podrumske prostorije, poplavljeni su ambulanta, spa-centar i vozila, saznaje RTS.

U lečilištu se trenutno nalazi 26 gostiju i zaposlenih. Iz uprave lečilišta mole za pomoć, jer je voda ušla u većinu objekata.

Hidrometeorološki zavod Srbije izdao je uprozorenje u kome se navodi da se u zapadnoj Srbiji do utorka ujutru očekuje više od 60 milimetara padavina.

Usled naglog porasta vodostaja reka, kao i upozorenja RHMZ-a na obilne padavine danas i sutra, uvedena je vanredna odbrana od poplava na Vodnim jedinicama "Drina-Loznica", "Kolubara-Valjevo", "Zapadna Morava-Čačak", i "Jasenica- Smederevska Palanka".

Na slivovima Kolubare i Jadra s pritokama, Skrapežu, Đetinji, Moravici, Bjelici, kao i na gornjem toku Zapadne Morave tokom današnjeg dana i sutra vodostaji će biti u većem porastu sa prevazilaženjem upozoravajućih nivoa, a na Jasenici i Kubršnici sa dostizanjem upozoravajućih nivoa, saopšteno je iz "Srbijavoda".

Kako se navodi u saopštenju, najavljene su značajne padavine koje mogu izazvati izlivanja i plavljenja na slivovima bujičnih tokova. Službe "Srbijavoda" i nadležnih vodoprivrednih preduzeća su na terenu i prate razvoj situacije, dodaje se.

Autor: 021.rs, Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Dodatne snage Sektora za vanredne situacije i Žandarmerije stižu u Osečinu da pomognu zbog poplava

Izvor: Danas, 22.Jun.2020

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) saopštilo je da je ministar policije Nebojša Stefanović, nakon konsultacija sa načelnikom Sektora za vanredne situacije (SVS) Predragom Marićem, uputio dodatne snage SVS-a i pripadnike Žandarmerije u opštinu Osečina, kako bi pomogli građanima čije su...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.