Ispumpavanje vode u Kolubari dobro napreduje

Izvor: Beta, 04.Okt.2014, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ispumpavanje vode u Kolubari dobro napreduje

BEOGRAD, 4. oktobra 2014. (Beta) - Ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić izjavio je u subotu da ispumpavanje vode iz kopa Tamnava - Zapadno polje dobro napreduje i da se očekuje pocetak proizvodnje uglja u zimskim mesecima.

Antić je novinarima prilikom obilaska tog kopa, koji posluje u sastavu Rudarskog basena Kolubara, rekao da se očekuje da ispumpavanje vode iz tog najvećeg i najznačajnijeg kopa uglja za proizvodnju struje u Srbiji bude završseno u roku, >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << polovinom decembra.

"Vidljiv je napredak u ispumpavanju vode. Do kraja sledeće sedmice bićemo spremni da ispumpavamo maksimalnih 2,5 miliona metara kubnih vode dnevno. Sa tim prosekom garantuje se da će voda iz Tamnave biti ispumpana u roku", rekao je Antić.

Ministar je napomenuo da je energetski sistem Srbije stabilan, da neće biti restrikcije struje i da su spremni različiti scenariji za obezbedjivanje stabilnog snabdevanja tokom zime.

Ministar je dodao i da se vode razgovori s partnerima iz Gasproma da se obezbedi stabilno snabdevanje gasom svih potrošača u Srbiji i u slučaju krize isporuka preko Ukrajine.

Ministar je dodao da se analizira da li će biti potreban uvoz uglja za proizvodnju struje u termoelektranama, nakon čega će biti raspisan medjunarodni tender za nabavku uglja.

Direktor EPS-a Aleksandar Obradović rekao je daje to javno preduzeće spremno da obezbedi stabilno snabdevanje potrošača.

"Ne planiramo restrikcije, razmatraju se svi planovi za uvoz struje uglja ili dodatne mere da bi energetski sistem bio stabilan", rekao je Obradović.
Pogledaj vesti o: Kolubara

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Dozvoljena prodaja uglja iz Kolubare

Izvor: Studio B, 04.Okt.2014

Ministar rudarstva i enargetike Aleksandar Antić kaže da je odobrena prodaja uglja iz Rudarskog basena Kolubara za široku potrošnju. .."Isporuke uglja obavljaće se prema prioritetima", rekao je Antić novinarima prilikom obilaska kopa Tamnava zapoadno polje.  ..Antić je napomenuo da će ugalj...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.