FUTSAL: Kovačević objavio spisak za Čehe i Slovake

Izvor: Sportski Žurnal, 08.Feb.2013, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FUTSAL: Kovačević objavio spisak za Čehe i Slovake

Selektor futsal reprezentacije Srbije Aca Kovačević objavio je danas spisak igrača za predstojeće prijateljske utakmice sa Češkom i Slovačkom.
Srbija će krajem februara odigrati po dva meča sa obe ekipe, a u tim duelima neće biti prvog golmana „orlova” Miodraga Aksentijevića koji se oporavlja od povrede prsta.
Utakmice sa Češkom igraće se 18. februara u Brnu, a dan kasnije u Ostravi, dok će se sa Slovačkom susresti 21. i 22. u Puhovu i Bratislavi.
Na >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << spisku su golmani: Aleksa Antonić (Marbo) i Nikola Josimović (Kolubara);
Igrači: Mladen Kocić, Slobodan Janjić, Slobodan Rajčević, Vidan Bojović, Stefan Rakić, Vladan Vesić (svi Ekonomac), Vladimir Milosavac, Marko Pršić, Aleksandar Živanović, Nikola Matijević (svi Marbo), Vladimir Lazić (Bečej) i Jovan Cvetanović (Smederevo).
Selektor Kovačević je rekao da njegovu reprezentaciju očekuju izuzetno korisne i kvalitetne provere pred predstojeći kvalifikacioni turnir za Evropsko prvenstvo.
Gostovaćemo dobrim ekipama, a retko nam se pruža prilika da odigramo četiri utakmice u nizu. Česi su izvršili smenu generacija, a Slovaci imaju veliku želju da se probiju u evropski vrh. Mi tamo već jesmo, ali rejting moramo da dokazujemo iz takmičenja u takmičenje – rekao je Kovačević, a preneo sajt Saveza.
Kovačević je kazao da reprezentacija Srbije nastavlja sa podmlađivanjem, pošto u timu nema nekoliko starijih igrača, koji su igrali na nedavnom Svetskom prvenstvu na Tajlandu, poput Bojana Pavićevića, Borisa Čizmara i Dragana Đorđevića.
Nastavljamo trend podmlađivanja i postepeno uvodimo mlade momke. Cvetanović je mlad i talentovan. Slično je i sa Vesićem i Matijevićem, koji igraju dobro u klubu i veoma su perspektivni. Golman Josimović je bio naš član na EP u Hrvatskoj, radi se o pouzdanom čuvaru mreže. On i Antonić će sigurno uspešno odraditi posao i nadoknaditi izostanak Aksentijevića – rekao je Kovačević.
Posle utakmica u Češkoj i Slovačkoj, Srbija će imati još dve provere u Sloveniji 17. i 18. marta.
Srbija će od 26. do 30. marta u Zrenjaninu biti domaćin Grupe pet kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a rivali su Portugal, Poljska i Grčka. Prvoplasirana ekipa direktno će izboriti plasman, dok će drugi igrati baraž u septembru ove godine.
Evropsko prvenstvo održaće se u februaru 2014. godine u Belgiji.
Pogledaj vesti o: Kolubara

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Selektor Kovačević objavio spisak futsalera

Izvor: Vesti-online.com, 08.Feb.2013

Selektor futsal reprezentacije Srbije Aca Kovačević objavio je u utorak spisak igrača za predstojeće prijateljske utakmice sa Češkom i Slovačkom...Selektor futsal reprezentacije Srbije - Aca Kovačević.. ..Srbija će krajem februara odigrati po dva meča sa obe ekipe, a u tim duelima neće biti...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.