Evro pada, dinar propada

Izvor: S media, 20.Maj.2010, 21:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evro pada, dinar propada

Veran Panić, predsednik Okružnog odbora SRS za Kolubarski okrug, naglašava za Danas da „neko u stranci mora da snosi posledice i preuzme odgovornost zbog loših rezultata na svim skorašnjim lokalnim izborima.

- Stav Gradskog odbora SRS u Valjevu je da bi trebalo podmladiti rukovodeći kadar, odnosno da ljudi koji je vode već dvadeset godina treba da se povuku. Tu četvorku, gde podrazumevam Dragana Todorovića, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Vjericu Radetu, Gordanu Pop Lazić i Natašu Jovanović, trebalo bi skloniti s rukovodećih pozicija u partiji, a na njihovo mesto dovesti, recimo, Aleksandra Martinovića, Dejana Mirovića, Dragana Stevanovića i Marinu Raguš. To nije samo moj stav. Obavljam dužnost predsednika Okružnog odbora i prenosim mišljenje većine članova čiji sam pretpostavljeni, ali i simpatizera stranke. Oni su svi složni da nam je potrebna mlada krv. Valjda unutar SRS postoji nekakva demokratija koja dopušta da svako kaže ono što misli - izričit je Panić.

Upitan da li se zalaže za saradnju sa SNS, Panić tvrdi da je on odan radikalima i Vojislavu Šešelju.

- Ostao sam na braniku partije onda kada je bilo najteže. Nisam otišao u SNS poput mnogih. Verujem u ideologiju radikala i našeg lidera Vojislava Šešelja. On je neponovljiv i tvrdim da i on hoće podmlađivanje rukovodstva - zaključuje Veran Panić za Danas.

Međutim, i stariji i mlađi funkcioneri SRS u Beogradu poručuju da nejedinstva nema i tvrde da iza Panića stoje neke druge političke partije, pre svih naprednjaci, koji na ovaj način nastoje da sebi obezbede dobar rezultat na vanrednim lokalnim izborima u Boru.

- Statut SRS predviđa da svaki naš član može da pokrene bilo koje pitanje i da zbog toga ne snosi nikakve posledice. Veran Panić je, međutim, izabrao da svoj zahtev za smenu rukovodstva prosledi medijima, a ne vrhu stranke koji o tome odlučuje - kaže za Danas potpredsednik radikala Dragan Todorović i najavljuje da će zahtevati pokretanje disciplinskog postupka protiv Panića.

Todorović priznaje da je rejting stranke između pet i osam odsto, ali kaže da se situacija nakon velikih lomova u stranci konačno stabilizovala.

Sličnog mišljenja je i sam Martinović, nekrunisani predvodnik mlađe generacije, koji tvrdi da novih podela u stranci neće biti. Bojan Mladenović, takođe „mlada nada“ radikala, potvrđuje da su svi odani idejama SRS i Vojislavu Šešelju, a Dejan Mirović navodi da neko sa strane pokušava da iskonstruiše podele među radikalima po šablonu navodeći imena „mladih lavova“ kojima i on pripada.

- Kada nema novca i uspeha, onda i u najsložnijoj porodici dolazi do nervoze. Tako bi trebalo razumeti i ovaj slučaj male pobune članstva protiv najvišeg rukovodstva stranke. Radikali se sada plaše za goli opstanak stranke, svoje političke i, sigurno, materijalne egzistencije. Biće sličnih situacija i u drugim odborima, siguran sam u to - ocenjuje za Danas Đorđe Vukadinović, urednik časopisa Nova srpska politička misao.

Vukadinović ipak smatra da suprotstavljanja najvišem rukovodstvu SRS neće prerasti u masovnu pobunu.
Pogledaj vesti o: Dinar

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.