KOLUBARA: Dvojica radnika povređena u eksploziji!

Izvor: Kurir, 07.Nov.2013, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KOLUBARA: Dvojica radnika povređena u eksploziji!

LAZAREVAC -  Radnici Ivan Mitrović (34) i Slaviša Krstić (45) povređeni su u eksploziji do koje je došlo danas oko 11 sati u jednom od pogona Rudničkog basena"Kolubara" u Lazarevcu.

Do eksplozije je došlo u pogonu sušare za ugalj, a dvojica radnika su prevezena u Urgentni centar u Beogradu.

Do nesreće je došlo oko 11 sati kada je užareni ugalj pao sa vrha autoklave na radnika koji je izvršavao varilačke poslove pored autoklave. Pretpostavlja se da >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je do pada užarenog uglja došlo zbog promaje u prostoriji. Kako je rečeno u Hitnoj pomoći Lazarevac, radnici su povređeni dok su varili autoklave za sušenje uglja prilikom čega je jedan radnik zadobio opekotine lica, a drugi lica, ekstremiteta i disajnih puteva.

Kako je rečeno u Rudarskom basenu (RB) "Kolubara", eksplozije nije bilo, a povređeni su radnici preduzeća Kolubara Obilić koji su bili angažovani na poslovima remonta u sušari, kod Lazarevca.

Portparol RB Kolubara Radoš Lazarević je precizirao da su radnici bili angažovani na zavarivanju autoklava.

"Jedan radnik je zadobio lakše opekotine na butini, previjen je u Urgentnom centru u Beogradu i pušten na kućno lečenje, dok je drugi radnik nakon pregleda vraćen na posao", kazao je Lazarević.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Eksplozija u Kolubari, povređena dva radnika

Izvor: Blic, 07.Nov.2013

Dva radnika povredjena su danas u eksploziji u rudniku uglja Kolubara, rečeno je agenciji Beta u Ministarstvu unutrašnjih poslova. ..Povredjeni radnici prevezeni su u Urgentni centar u Beograd. Eskplozija se dogodila u 11 sati u pogonu sušare za ugalj...Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.