Đurović: Ispitati nestanak buldožera

Izvor: Glas javnosti, Beta, 17.Feb.2011, 07:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurović: Ispitati nestanak buldožera

GORNJI MILANOVAC - Buldožer Javnog preduzeća za puteve koji je ukraden pre godinu dana i nedavna kupovina drugog od privatne firme "Svin", koja je radila na Basenu Kolubara, dovela je do polemike u Skupštini opštine Gornjeg Milanovca, kao i u javnosti u rudničko-takovskom kraju.

Šef odborničke grupe Demokratske stranke Srbije (DSS) Dušan Đurović na sednici Skupštine opštine tražio je formiranje Anketnog odbora >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << koji bi ispitao nestanak buldožera i održavanje tendera za nabavku drugog.

- Da li je buldožer bio osiguran i zašto se sada iz opštinskog budžeta ponovo izdvajaju sredstva za nabavku? Čudne su i okolnosti o njegovoj krađi, jer je viđen da radi na Kolubari i to treba da se istraži - rekao je za skupštinskom govornicom Đurović.

Polovni buldožer je plaćen više od 40.000 evra sa porezima, ali je tender održan posle nabavke, pri čemu su trojica diplomiranih pravnika iz opštinske uprave odbili da budu članovi komisije, sa obrazloženjem da neće "zbog toga da odgovaraju".

Sednici je prisustvovao i direktor Javnog preduzeća za puteve Jovica Carević, koji je i predsednik Opštinskog odbora SPS-a. On se nije javljao za reč, a agenciji Beta je kazao da istragu vodi policija i da je kupovina drugog buldožera izvršena po zakonu.

Odbornička većina Socijalističke partije Srbije i Demokratske stranke (SPS-DS) odbile su formiranje anketnog odbora, što je kod opozicije izazvalo još veću sumnju da se krije istina i najavljene su krivične prijave.

Predsednik Skupštine opštine Mihajilo Vučetić (DS) objasnio je da ništa nema sakriveno i da je to nadležnost državnih organa, dok je u policiji rečeno da se u ovom trenutku ne mogu davati izjave.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.