Dečak spasen iz nabujale Kolubare

Izvor: B92, 17.Mar.2015, 21:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dečak spasen iz nabujale Kolubare

Iz reke Kolubare u Valjevu spasen je dečak koji je trčeći za loptom ušao u vodu, a potom ga je ponela matica do stuba visećeg mosta na sredini reke.

U akciji spasavanja učestvovao je specijalni tim Sektora MUP-a za vanredne situacije obučen za reagovanje na rekama sa jednim čamcem, rekao je Tanjugu načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Valjevu Milan Mihailović.

On je objasnio da je u 17.35 prijavljeno da je maloletnik (oko 16 godina) kome je lopta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << upala u reku krenuo za njom da je dohvati. Tada ga je matica uhvatila, povukla i počela da nosi.

Mihailović je rekao i da je Kolubara zbog topljenja snega i padavina trenutno brza i da je dečaka matica reke odvukla do stuba visećeg pešačkog mosta, za koji je uspeo da se uhvati.

Prema njegovim rečima, dečak se popeo na stub i počeo da doziva pomoć, što su primetile osobe sa obale i pozvale pripadnike vatrogasno-spasilačke jedinice.

Akcija spasavanja organizovana je tako što je čamac sa pripadnicima Odeljenja za vanredne situacije pušten niz maticu do stuba na kojem je bio dečak, rekao je on.

Mihailović je objasnio i da su pripadnici tog odeljenja ušli u vodu, pomogli dečaku da siđe s mosta, stavili ga u čamac i bezbedno i veoma brzo mu omogućili da stigne do obale.

Mihailović je istakao i da je ponosan na pripadnike Odeljenja za vanredne situacije u Valjevu koji su mahom bivši sportisti i koji su brzo i požrtvovano reagovali kako bi spasli dečaka.

Prema njegovim rečima, akcija spasavanja trajala je nešto više od 50 minuta.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POTRČAO PO LOPTU, A ONDA SE BORIO ZA ŽIVOT: Mladi fudbaler spasen iz nabujale Kolubare!

Izvor: Kurir, 17.Mar.2015

Mladić je upao u Kolubaru dok je pokušavao da izvadi loptu koja je upala u vodu tokom treninga na pomoćnom terenu stadiona FK "Krušik", koji se nalazi neposredno pored reke..VALJEVO - Brzom i efikasnom akcijom, valjevski vatrogasci večeras su iz Kolubare u Valjevu spasli 16-godišnjeg mladića,...

Nastavak na Kurir...

Dečak spasen iz nabujale Kolubare

Izvor: Prva.rs, 17.Mar.2015

U akciji spasavanja učestvovao je specijalni tim Sektora MUP-a za vanredne situacije obučen za reagovanje na rekama sa jednim čamcem, rekao je Tanjugu načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Valjevu Milan Mihailović.. On je objasnio da je u 17.35 prijavljeno da je maloletnik (oko 16 godina) kome...

Nastavak na Prva.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.