Da se istraži afera o Kolubari

Izvor: B92, 06.Avg.2012, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Da se istraži afera o Kolubari"

Lazarevac -- Ministarka energetike Zorana Mihajlović izjavila je da će resorno ministarstvo insistirati da se istraže sve afere vezane za rudarski basen Kolubara.

"Kao ministar hoću da znam stanje, hoću da čisti uđemo u dalje projekte kojih će svakako biti", rekla je ona novinarima prilikom obilaska kopa u TE Kolubara povodom Dana rudarstva.

Ono što nas brine je završetak eksproprijacije naselja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vreoci sa čime se kasni, što može doprineti problemima u predstojećim grejnim sezonama, rekla je Mihajlović, ali je kazala da će ministarstvo održati započete projekte u Kolubari.

Ponavljajući da je prvi zadatak Ministarstva enegetike da definiše srednjoročne i dugoročne planove i prioriritete investiranje u energetici, ministarka je posebno istakla značaj Kolubare kao najvećeg preduzeća u sastavu EPS-a koje proizvodi više od 50 odsto potrebne energije za našu zemlju.

Direktor Kolubare Nebojša Ćeran ukazao je da je energetski sistem u Kolubari stabilan uprkos različitim izazovima sa kojima se to preduzeća suočava u poslednjih nekoliko godina.

On je obavestio ministarku energetike da Kolubara izvršava plan proizvodnje uglja sa 101,5 odsto.

Na preseljenju naselja Vreoci su učinjeni krupni koraci, izjavio je Ćeran i dodao da ima izvesnih kašnjenja, ali da je taj posao otprilike na planiranom nivou za 2012.

Ćeran je ukazao da je polje "D" pri kraju svog veka i da mora da se zameni proširenjem kopa prema Vreocima i otvaranjem polja "E".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.