DS: Produženjem pritvora žele da utiču na izbore u Beogradu

Izvor: Blic, 10.Okt.2013, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Produženjem pritvora žele da utiču na izbore u Beogradu

Demokratska stranka poručila je danas da je odluka o produženju pritvora bivšem direktoru "Kolubare" Nebojši Ćeranu namera "režima da, pritiscima na sud", utiče na predizbornu kampanju za izbore u Beogradu, ali i dokaz da su politički pritisci iznad pravde i pravičnosti.

"Danas je sasvim ogoljena istina koja je poražavajuća i duboko opasna, namera je stranaka na vlasti da pritiscima na sud i kriminalizacijom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << najveće opozicione stranke pokrije sopstvenu nesposobnost i katastrofalne rezultate", navodi se u saopštenju.

DS poručuje i da je činjenica da visoki funkcioneri Srpske napredne stranke i pojedini mediji pod kontrolom vlasti već nedeljama javno presuđuju Ćeranu, kao i da je to "nedvosmisleno uticalo na one koji su danas ovakvu odluku doneli".

U saopštenju se ocenjuje i da je Ćeran, čovek koji je zaustavio pljačke u "Kolubari" i uspešno vodio GSP Beograd.

Bivšem direktoru "Kolubare" Ćeranu, nekadašnjem članu Upravnog odbora Radosavu Savatijeviću Kenetu i još petorici njihovih saradnika produžen je pritvor za do još dva meseca, zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli da utiču na svedoke, rekla je Tanjugu portparol Višeg suda u Beogradu Dušica Ristić.

Ćeranu i Savatijeviću pritvor je produžen i zbog naročito teških okolnosti pod kojima je delo izvršeno i zaprećene kazne koje su više od 10 godina, dodala je Ristić.

Protiv njih je u septembru, nakon što su uhapšeni, pokrenuta istraga zbog sumnje da su, zloupotrebama prilikom eksproprijacije zemljišta, oštetili "Kolubaru" za više od milion evra.

Ćeran je ranije na saslušanju pred Višim sudom u Beogradu negirao sve optužbe tužilaštva koje mu se stavljaju na teret za malverzacije prilikom eksproprijacije zemljišta.

Ćeran i ostali se sumnjiče da su od 2009. do 2010. godine Savatijeviću omogućili sticanje protivpravne imovinske koristi od skoro 119 miliona dinara ili oko milion evra na štetu države.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.