CAS odbio Kolubaru – počinje Superliga!

Izvor: B92, 27.Jul.2023, 12:10

CAS odbio Kolubaru – počinje Superliga!

Sud za sportsku arbitražu odbio je novu žalbu zahtev Kolubare protiv Fudbalskog saveza Srbije (FSS), potvrđeno je za B92.net.

Tako više nema prepreka pa će Superliga Srbije definitivno početi predstojećeg vikenda.

Advokatski tim Kolubare je poslao žalbu na odluku FSS o oduimanju licence za Superligu zbog nedostatka infrastrukture i drugih propusta u obaveznim protokolima.

A nakon što je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << CAS potvrdio odluku FSS o kazni zbog nameštanja utakmica, s tim što ju je smanjio sa devet na šest bodova, zbog čega su Lazarevčano bodovno "opstali" u Superligi.

Međutim, Kolubara je izbačena na osnovu člana 15. Statuta Zajednice, a prema poslednjem stavu tog člana, koji definiše razloge za prestajanje članstva, navodi se "isključenje člana zbog delovanja protivno odredbama Statuta Zajednice, ili Fudbalskog saveza Srbije".

Lazarevčani su pokušali preko Lozane da opet izbore mesto u eliti, ali je stigla i konačna presuda iz Švajcarske.

U dokumentu iz Lozane (u prilogu, prim. aut) potvrđene su sve odluke FSS zbog kojih je klub iz Lazarevca kažnjen – nameštanje rezultata, zloupotreba javnosti, obmane, ucene itd.

Tako će predstojećeg vikenda konačno početi nova fudbalska sezona u Srbiji, dok Kolubaru čeka selidba nekoliko rangova niže.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.