Borba za ugalj u Kolubari

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Feb.2012, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borba za ugalj u "Kolubari"

BEOGRAD -

Zbog leda i nedostatka vagona za redovan transport lignita za protekla 24 sata sa površinskih kopova isporučeno je 22.000 tona uglja u pravcu TE "Nikola Tesla" i "TE Kolubara" u Velikim Crljanima, što predstavlja samo 30 odsto planiranih količina, saopšteno je danas iz Kolubare.

To praktično znači da je do TENT isporučeno 14 vozova sa oko 19.000 tona, a do TE "Kolubara" sedam vozova sa oko >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 3.400 tona uglja.

U Rudarskom basenu (RB) "Kolubara" iz čijeg lignita se proizvodi oko 60 odsto struje u Srbiji, ulažu se danonoćno natčovečanski napori da se u uslovima nezapamćene hladnoće i velikih snežnih padavina održi redovna proizvodnja na kopovima i postrojenjima za preradu uglja, navedeno je u saopštenju.

Zamenik direktora RB "Kolubara" Slobodan Marković je istakao da su uvedena dežurstva na nivou uprave i da nadzorno tehničko osoblje stalno zaseda kako bi se odmah i na licu mesta intervenisalo i otklanjali kvarovi na rudarskim i postrojenjima za preradu i otpremu uglja.

Do ponoći je trajalo osposobljavanje prevoza uglja, s obzirom da je sa industrijske pruge izletela lokomotiva sa zaleđenih šina, prouzrokujući prekid transporta uglja sa kopova "Kolubare" do TENT-a.

Zastoj na otpremi uglja sa kopova, po zameniku direktora Markoviću, iskorišćen je da se zamene pojedini delovi na uskim grlima proizvodnje i osposobe transportne trake koje zbog mraza pucaju.

Površinski kopovi RB "Kolubara", istakao Marković su spremni da uprkos ekstremnim zimskim uslovima isporučuju znatno veće količine uglja ukoliko bude obezbeđeno dovoljno vagona i optimalan industrijski prevoz železnicom do termoelektrana "Nikola Tesla".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Kolubari borba za svaku tonu uglja

Izvor: Beta, 12.Feb.2012

LAZAREVAC, 12. februara 2012. (Beta) - U Rudarskom basenu "Kolubara", od čijeg se lignita proizvodi oko 60 odsto struje u Srbiji, ulažu se danonoćno veliki napori da se u uslovima niskih temperatura i velikog .

Nastavak na Beta...

U KOLUBARI BORBA ZA SVAKU TONU UGLJA

Izvor: Kurir, 12.Feb.2012

Rudarski basen Kolubra ulaže velike napore da u uslovima niskih temeperatura i snega održi proizvodnju uglja..LAZAREVAC - U Rudarskom basenu "Kolubara", od čijeg se lignita proizvodi oko 60 odsto struje u Srbiji, ulažu se danonoćno veliki napori da se u uslovima niskih temperatura i velikog snega...

Nastavak na Kurir...

Važan svaki kilovat struje

Izvor: B92, 12.Feb.2012

Beograd -- Borba za svaki kilovatačas struje u Srbiji i dalje traje. Iako je potrošnja smanjena za pet odsto, potrebno je da se smanji za celih sedam...I dok iz EPS-a uveravaju da restrikcija struje neće biti, državni sekretar za energetiku Dušan Mrakić, je gostujući u vestima B92 rekao da građani...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.