Bivši radnici blokirali krečanu

Izvor: Press, 26.Nov.2010, 07:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši radnici blokirali krečanu

Oko 50 bivših radnika Krečane „Kolubara IGM" blokiralo je juče ulaz u tu fabriku u Ćelijama i kamenolom u lajkovačkom selu Nepričava
Oni su nezadovoljni zato što se akcije tog preduzeća još nisu pojavile na berzi i zbog kašnjenja isplate duga za otpremnine. Poručuju da će preduzeće držati u blokadi sve dok njihovi zahtevi ne budu ispunjeni.
Kamioni Rudarskog basena >> Pročitaj celu vest na sajtu Press <<Kolubara" i preduzeća „Kolubara-građevinar" iz Lazarevca juče su ostali ispred glavne kapije, jer im bivši radnici nisu dozvolili da iz kruga preduzeća odvoze kamen. Predsednik Udruženja malih akcionara „Kolubare IGM" Ljubivoje Radovanović kaže da su bivši radnici revoltirani zbog toga što rukovodstvo preduzeća još nije izmirilo sve obaveze prema bivšim radnicima.
- Pred našim očima „Kolubara-građevinar" iz krečane odvozi ogromne količine kamena, a finansijske obaveze ne ispunjavaju. Mnoge strane firme bile su zainteresovane za kupovinu krečane, ali je rukovodstvo opštine Lajkovac zahtevalo da strateški partner bude isključivo „Kolubara - građevinar" iz Lazarevca. Očigledno, sve se radi na štetu krečane. Kasni se sa isplatom duga za otpremninu, akcije još nisu na berzi, a penzionerima se ne isplaćuju dividende - kaže Radovanović.
Direktor „Kolubare IGM" u reorganizaciji Zoran Nešković obećao je da će sledeće nedelje biti isplaćena prva rata dugova svim poveriocima, među kojima su i radnici otpušteni tokom privatizacije koja je u međuvremenu poništena.
- Oni će biti izmireni na osnovu sudskih presuda za neadekvatno isplaćene otpremnine i neraspoređenu dobit u proteklim godinama - kaže Nešković.
„Kolubaru IGM" kupio je pre tri godine za 18 miliona evra, nekoliko desetina puta višoj ceni od početne, konzorcijum Ljiljane Jokić i Slaviše Purića iz Prova kod Šapca. Agencija za privatizaciju poništila je kupoprodajni ugovor u oktobru 2008. godine. Nakon toga strateški partner krečani u Ćelijama postalo je državno preduzeće „Kolubara-građevinar" iz Lazarevca, koje je zaduženo za sprovođenje reorganizacije u tom preduzeću.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.