BIZARNOSTIMA NIKAD KRAJA U SRPSKOM FUDBALU: FSS obustavio postupak protiv Kolubare, ali Lazarevčani neće igrati Superligu

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jul.2023, 14:32

BIZARNOSTIMA NIKAD KRAJA U SRPSKOM FUDBALU: FSS obustavio postupak protiv Kolubare, ali Lazarevčani neće igrati Superligu

Nastavlja se saga...

Disciplinska i etička komisija Fudbalskog saveza Srbije na čelu sa predsednikom Ivanom Nikolićem obustavila je postupak protiv Kolubare, ali to ne znači da će Lazarevčani igrati Mozzart bet Superligu.

Kolubara nije ni žrebana za Mozzart bet Superligu pošto joj je FSS, tačnije nadležna komisija, oduzela licencu zbog toga što je na stadionu imala 90 stolica manje od minimalnih 2.000, te zato što je, kako tvrde u Savezu, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dostavila lažne podatke o generalnom sekretaru Marti Ristivojević, koja još od kraja maja ne radi u klubu.

Tu odluku donela je Komisija za licenciranje FSS. A disciplinski inspektor je po sasvim drugom osnovu tražio da se Kolubara odmah suspenduje i prebaci u niži rang ili čak vrati u najniži rang takmičenja.

Disciplinska i etička komisija je odmah i suspendovala Lazarevčane, ali samo dok traje postupak, koji je sada prekinut. Zato što je posle uvida u presudu Suda za arbitražu u Sportu (CAS) zaključeno da se svi navodi iz tužbe disciplinskog inspektora odnose isključivo na utakmicu Kolubara – Spartak Subotica.

Za nju je Kolubara već kažnjena i tu je odluku CAS potvrdio. Kolubara se ne može dva puta goniti za isto delo, ako je jednom već pravsnažno osuđena ili oslobođena, postupak je obustavljen.

Međutim, Kolubara još nema licencu i nije superligaš. Da li će se to promeniti tri dana pre početka sezone zavisiće verovatno od odluke CAS, koji u četvrtak treba da se izjasni o novoj žalbi lazarevačkog kluba.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda srpska atletičarka Ivana Vuleta
Pogledaj vesti o: Kolubara

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.