Izvor: Tech-Lifestyle.com, 12.Jun.2018, 09:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rešenje za prevenciju od Internet $$$ prevara

Nova generacija rešenja Kaspersky Fraud Prevention, sastoji se od dva zasebna proizvoda. Rešenja Kaspersky Advanced Authentication, kojim cilja da spreči scenarije kompromitovanja pri razvoju digitalnih kanala; i rešenja Kaspersky Automated Fraud Analytics koje vodi računa o prevarantskim aktivnostima, omogućavajući precizno i blagovremeno donošenje odluka u vezi sa istragom sofisticiranih slučajeva prevare i pranja novca među organizacijama. Ova diverzifikacija ponude rešenja Fraud Prevention cilja da pruži organizacijama rešenja prilagođena različitim izazovima u vezi sa prevarama.
Kaspersky Advanced Authentication: obezbeđivanje rasta digitalnog poslovanja
Kako bi pomogla preduzećima da prevaziđu ove izazove, rešenje Kaspersky Advanced Authentication koristi niz tehnologija koje identifikuju anomalije ili moguće aktivnosti prevare i u fazi logina kao i u fazi korišćenja (sesije), i označavaju ih radi dodatnih provera i potvrde od strane korisnika.
Rešenje analizira ponašanje i biometrijske podatke, reputaciju uređaja i ostale korisne nepersonalizovane metapodatke, dok mašinsko učenje i kompleksni matematički algoritmi osiguravaju visok stepen detekcije i smanjuju vreme detekcije anomalija. Proces autentikacije ne zahteva preduzimanje bilo kakve specifične akcije od strane korisnika, omogućavajući preduzećima da prioritizuju visoku stopu zadržavanja i rast svojih digitalnih kanala.
Rešenje Kaspersky Automated Fraud Analytics: informisano preduzimanje akcije protiv prevare i pranja para
Minimitzira troškove vezane za prevaru i smanjuje rizik od plaćanja kazni za ne pridržavanje propisima regulatornih organizacija. Ono pruža dodatan nivo znanja o prevarama specifičnim za konkretnu industriju i o scenarijima pranja para, kroz pristup bazi znanja o prevarama, kombinujući ovo znanje sa naprednim tehnologijama koje automatski detektuju ozbiljne incidente u ranim fazama.
U toku cele korisničke sesije, rešenje prikuplja i analizira stotine depersonalizovanih indikatora, poput tipa uređaja korisnika i njegovog okruženja, bihejvorijalnih i biometrijskih paterna korisnika, korišćenja alata daljinskog pristupa (RAT) i botova, informacija o malveru i veb injekcijama.
Novo rešenje Kaspersky Fraud Prevention sada je dostupno širom sveta.

Nastavak na Tech-Lifestyle.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Tech-Lifestyle.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Tech-Lifestyle.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.