Kina zabranila Kaspersky i Symantec antivirus

Izvor: ITsvet.com, 06.Avg.2014, 13:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina zabranila Kaspersky i Symantec antivirus

Kina je zadala težak udarac američkoj kompaniji za računarsku sigurnost Symantec i njihovim ruskim kolegama iz kompanije Kaspersky uklanjajući ih sa liste odobrenih antivirus rešenja u okviru računarskih sistema koji rade u sklopu vlade ove zemlje. Ova vest je usledila u okviru poteza koje je kineska vlada sprovela sa ciljem da ograniči kinesku zavisnost od stranih tehnoloških kompanija. People Daily, kontrolisan od strane države je ovu vest objavio na Twitter nalogu na engleskom jeziku navodeći da je vladina agencija uklonila pomenuta dva antivirus rešenja sa liste odobrenih sigurnosnih softverskih proizvoda.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

Kina zabranila Kaspersky i Symantec antivirus

Izvor: ItRešenja.com, 06.Avg.2014

Kina je zadala težak udarac američkoj kompaniji za računarsku sigurnost Symantec i njihovim ruskim kolegama iz kompanije Kaspersky uklanjajući ih sa liste odobrenih antivirus rešenja u okviru računarskih sistema koji rade u sklopu vlade ove zemlje. Ova vest je usledila … The post Kina zabranila...

Nastavak na ItRešenja.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.