Kasperski daje softver na nezavisnu analizu

Izvor: Blic, 23.Okt.2017, 11:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kasperski" daje softver na nezavisnu analizu

"Kasperski lab" zatražiće od nezavisnih strana da izvrše bezbednosne provere njenog softvera protiv kompjuterskih virusa da bi negirala optužbe da vlasti Rusije koriste ove proizvode za špijuniranje, saopštila je danas kompanija sa sedištem u Moskvi.

"Kasperski" je objavio da će dostaviti na analizu izvorni kod svog softvera i poboljšanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koja su predviđena za proizvode u budućnosti.

U tekstu se dodaje da će proveru obaviti "šira informaciono-bezbednosna zajednica i ostali učesnici".

"Kasperski" naglašava da će druge spoljne strane proveriti ostale aspekte poslovanja ove firme, uključujući razvoj softvera.

Analiza softvera, koji se koristi na oko 400 miliona kompjutera širom sveta, počeće u prvom kvartalu sledeće godine.

Kompanija je saopštila da će uskoro objaviti ko će obaviti analizu i napomenula da je reč o imenima "od velikog ugleda u oblasti softverske bezbednosti i testiranja proizvoda za sajber bezbednost".

Administracija predsednika SAD Donalda Trampa prošlog meseca je zabranila državnim agencijama da koriste antivirusne proizvode "Kasperskog", zbog sumnje da je kompanija osetljiva na uticaj iz Kremlja.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kaspersky daje softer na nezavisnu analizu

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Okt.2017

Kompanija "Kaspersky lab" zatražiće od nezavisnih strana da izvrše bezbjednosne provjere njenog softvera protiv kompjuterskih virusa da bi negirala optužbe da vlasti Rusije koriste ove proizvode za špijuniranje, saopštila je danas firma sa sjedištem u Moskvi..."Kaspersky" je objavio da će dostaviti...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.