YouTube želi da spreči korisnike da koriste ad blockere, preti blokadom gledanja sadržaja

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 30.Jun.2023, 14:11

YouTube želi da spreči korisnike da koriste ad blockere, preti blokadom gledanja sadržaja

Korisnici YouTubea su počeli da objavljuju screenshot-ove na kojim se vidi pop-up upozorenje s porukom da će njihov player biti blokiran nakon tri videa. U upozorenju se zapravo navodi da će ih YouTube sprečiti da nastave da gledaju klipove na platformi ukoliko ne onesposobe svoj ad blocker ili ne dodaju web stranicu na svoju „belu listi“.

Reklame omogućavaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << YouTube-u da ostane besplatan za milijarde korisnika širom sveta„, navodi se u obaveštenju. Takođe, YouTube „savetuje“ korisnike da odaberu pretplatu za YouTube premium kako bi izbegli reklame, dok bi u tom slučaju „kreatori ipak bili plaćeni za ono što rade„. Pre ovih upozorenja je YouTube samo prikazivao pop-up obaveštenje korisnicima ad blockera podsećajući ih da se na taj način krše pravila korišćenja, a kasnije je dodat timer na obaveštnja kako bi korisnici imali vremena da ih pročitaju.

Nova upozorenja su „deo malog eksperimenta koji YouTube sprovodi globalno„, a koji zahteva od korisnika da ugase ad blockere i dozvole prikazivanje reklama na platformi ili da se pretplate na YouTube Premium.

Ukoliko korisnici ostanu uporni u korišćenju ad blockera, YouTube bi im mogao onemogućiti gledanje videa. Trenutno se nove mere primenjuju na malom broju korisnika.

YouTube većinu prihoda dobija od reklama, a pad je zabeležen u tri prethodna kvartala tako da neće biti iznenađenje ukoliko nove mere budu primenjene na više korisnika širom sveta.

Izvor: klix.ba

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.