YouTube ulazi na tržište onlajn video igara?

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 26.Jun.2023, 16:32

YouTube ulazi na tržište onlajn video igara?

Prema svemu sudeći, Google razmatra mogućnost da onlajn igre postanu novi izvor zarade za YouTube, kako izveštava Wall Street Journal.

YouTube je, prema navodima, pozvao svoje zaposlene da testiraju novi proizvod pod nazivom Playables, koji korisnicima daje pristup onlajn igrama direktno na YouTube-u.

Zasnovano na internoj prepisci, u koju je WSJ imao uvid, igrama će moći da se pristupa i na mobilnim uređajima >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << i na desktopu.

Korisnici će moći da ih igraju na YouTube sajtu preko veb pregledača ili aplikacije, bilo da je u pitanju Android ili iOS uređaj.

Iako izveštaj sugeriše da je trenutno dostupno nekoliko igara za testiranje, konkretno se pominje samo Stack Bounce. Radi se o arkadnoj igri, koja igračima omogućaba da ruše slojeve cigli pomoću loptice koja odskače.

YouTube već zarađuje od striminga igara, ali bi mogućnost direktnog igranja na platformi donela dodatnu zaradu, u trenutku kada se beleži pad profita koji generiše reklamiranje.

Izvor: B92
Pogledaj vesti o: Android

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Povezane vesti

YouTube testira online igre

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Jun.2023

Kompanija Google želi da online igre postanu novi izvor prihoda za YouTube te je pozvala radnike da testiraju novi proizvod pod nazivom Playables koji korisnicima daje pristup online igrama putem popularnog videoservisa.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.