YouTube u borbi protiv lažnih vesti

Izvor: NovaEnergija.net, 17.Mar.2018, 10:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

YouTube u borbi protiv lažnih vesti

YouTube će kroz nekoliko nedelja uz video snimke početi da prikazuje tekstove s Vikipedije i drugih internet stranica, pokušavajući na taj način da suzbije lažne vesti i teorije zavere, najavila je izvršna urednica tog servisa za objavljivanje video snimaka Suzan Vojcicki.
Ona je na konferenciji u Ostinu u Teksasu prikazala model sa “informacijskim znakovima”, kojima će se predstaviti alternativna stajališta >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << uz video snimke koji propituju nauku ili iznose teorije zavere o događajima kao što je sletanje na Mesec.
Takve informacije prvo će se pojaviti na temama o kojima postoji značajan broj video zapisa.
“Ljudi će i dalje moći da gledaju video snimke, ali će takođe imati pristup dodatnim informacijama, moći će da kliknu i videti ih”, rekla je Vojcicki.
Nakon poziva raznih političkih predstavnika i grupa za zaštitu medija da YouTube pomogne u zaustavljanju širenja prevara i lažnih vesti, prošle godine je kompanija prilagodila svoje algoritme kako bi promovisala ono što naziva “autoritativnim izvorima”.
Iako su na YouTube-u muzika i video igre mnogo popularniji, kompaniji je ove godine prioritet da pronađe rešenje za kritike zbog objavljivanja lažnih vesti i kvazinaučnih snimaka.
Izvor: N1
Foto: PIxabay

Nastavak na NovaEnergija.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.