YouTube smanjuje rezoluciju klipova kako bi olakšao napor koji internet trpi

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 27.Mar.2020, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

YouTube smanjuje rezoluciju klipova kako bi olakšao napor koji internet trpi

Pandemija korona virusa primorala je na milione ljudi da ostanu u svojim domovima, pa se samim tim mnogi okreću internetu radi posla, učenja ili razonode kako bi im vreme u samoizolaciji brže polazilo. Da bi olakšali pritisak na infrastrukturu interneta i sprečili njeno urušavanje, YouTube je doneo odluku da u narednih 30 dana smanji rezoluciju svih klipova na svojoj platformi.

Korisnici će i dalje moći svojručno da promene kvalitet pojedinačnog klipa koji gledaju. >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << YouTube se time pridružuje Netflix-u koji će smanjiti kvalitet streaming-a u Evropi kako bi olakšao napor koji internet trpi usled nezapamćene upotrebe. I veće tehnološke platforme se bore da prevaziđu izazove koje nameće pandemija, prenosi CNN.

Mark Zuckerberg, osnivač i vlasnik Facebook-a, nedavno je izjavio da je njegova kompanija zabeležila do sada neviđeni priliv korisnika, kakav se ne događa ni u prazničnom periodu oko Nove godine. Korisnici Instagrama takođe su iskoristili višak slobodnog vremena u samoizolaciji, te su zamalo srušili platformu nakon što je dodata nova opcija pod nazivom Stay Home uz pomoć koje korisnici mogu da prikažu kako provode vreme kod kuće dok traje pandemija.

Izvor: klix.ba
Pogledaj vesti o: Jutjub,   Coronavirus

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.