YouTube širom sveta blokira medijske kanale koje finansira Rusija

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 15.Mar.2022, 05:38

YouTube širom sveta blokira medijske kanale koje finansira Rusija

YouTube je blokirao pristup širom sveta kanalima koji su povezani sa ruskim državnim medijima, vodeći se politikom zabranjivanja sadržaja koji negira, umanjuje i banalizuje dešavanja u Ukrajini.

Iz najpopularnije svetske video platforme koja se nalazi u vlasništvu kompanije Google saopštili su da rusku invaziju na Ukrajinu svrstavaju pod svoju politiku nasilnih događaja te da će svi sadržaji koji osporavaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << istu biti uklonjeni.

Farshad Sadloo, glasnogovornik YouTube-a rekao je kako je i blokiranje ruskih kanala u skladu s tom odlukom, prenosi Reuters.

YouTube je, podsećamo, prethodno blokirao vodeće kanale Rusije RT i Sputnjik koji su ograničenja nazvali neopravdanom cenzurom.

Blokiranje od strane YouTube-a nije ništa drugo nego napad na jedan od osnovnih principa demokratskog društva – slobodu štampe„, naveo je Sputnjik.

YouTube nije precizirao o kojoj je brojci blokiranih kanala reč, ali ni kada će isti biti vraćeni.

Odluka dolazi nakon što su iz kompanije Googla pozvali YouTube da preduzme dodatne kaznene mere protiv ruskih kanala optužujući ih za širenje lažnih navoda o Ukrajini i ratnim dešavanjima u toj zemlji.

Izvor: klix.ba

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.