YouTube namerno usporava ako koristite Firefox ili Edge

Izvor: B92, 21.Nov.2023, 21:11

YouTube namerno usporava ako koristite Firefox ili Edge

U nastojanju da suzbije blokatore oglasa, YouTube je nedavno počeo da zahteva od korisnika da ih onemoguće. Međutim, ovo možda nije bila jedina mera koja je preduzeta.

Oni koji koriste Firefox i Edge, izgleda, primorani su da čekaju duže nego što bi trebalo prilikom puštanja YouTube snimaka, što je još jedan alat koji Google koristi.

Na Redditu, korisnik pod imenom "vk6_" je nedavno objavio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << post (koji je u međuvremenu izbrisan), gde piše da je primetio kašnjenje od pet sekundi za korisnike koji odluče da koriste pregledač koji nije Google Chrome kako bi otvorili YouTube na računaru.

Korisnik je čak snimio kašnjenje i podelio video koji to prikazuje. Međutim, čini se da ovo utiče samo na one koji imaju Firefox i Edge. Ovaj korisnika Redita je čak ispitao JavaScript kod kako bi se uverio da problem nema veze sa samim pregledačem.

U međuvremenu, sam Google se uključio u diskusiju, a za Android Authority su rekli da je u pitanju zaista mera suzbijanja ad blokera.

"Da bismo podržali raznovrstan ekosistem kreatora širom sveta i omogućili milijardama da pristupe svom omiljenom sadržaju na YouTubeu, pokrenuli smo napore da podstaknemo gledaoce sa omogućenim blokatorima oglasa da dozvole oglase ili isprobaju YouTube Premium", rekli su iz kompanije Google.

"Korisnici koji imaju instalirane ad blokere mogu doživeti neoptimalno gledanje, bez obzira na to šta koriste", dodao je Google.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.