Video Zašto mrzim religiju ali volim Isusa izazvao kontroverze na Jutjubu

Izvor: Blic, 13.Jan.2012, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Video "Zašto mrzim religiju ali volim Isusa" izazvao kontroverze na "Jutjubu"

Video pod nazivom "Zašto mrzim religiju ali volim Isusa", koji je pre tri dana na "Jutjub" okačio jedan mladi Amerikanac, do sada je pogledalo više od 4.5 miliona ljudi. Reč je o stihovima koji objašnjavaju "razliku između Isusa i lažne religije".

Kako bi objasnio svoje viđenje religije, Džeferson Betke je napisao pesmu u kojoj ističe da Isus i religija ne treba da se poistovećuju. "Religija je samo ljudska >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kreacija koja nosi suprotnu poruku od one koju je želeo da prenese Isus", kaže on.

U jednom od stihova Betke se pita kako bi Isus reagovao kada bi video kako ljudi danas shvataju religiju:

"Dozvolite mi da razjasnim - ja volim crkvu i bibliju, i verujem u greh. Ali kada bi Isus došao u vašu crkvu, da li bi ga zaista pustili da uđe?"

Pogledajte video koji je izazvao podeljene reakcije:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.