Velika većina korisnika još uvek ne želi da plaća YouTube

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 07.Nov.2016, 08:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velika većina korisnika još uvek ne želi da plaća YouTube

Kada je YouTube pre godinu dana lansirao poseban servis pod nazivom YouTube Red, a čije korišćenje se plaća, malo je analitičara pretpostavljalo da će „urod“ biti više nego loš

YouTube Red je odgovor na videoservise kao sto su Netflx i Hulu, čiji korisnici uživaju u sadržaju pod uslovom da pristanu na mesečnu pretplatu. Ipak, posle godinu dana rada i prema nezvaničnim informacijama, YouTube Red ima svega >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << 1,5 miliona korisnika uz dodatnih milion na „trial“ verziji.

YouTube muzika, još jedan alternativni YT Servis, je takođe nedostupan za one koji nemaju otvoren nalog na Red-u.

Cifre se čine još manjim ukoliko u obzir uzmemo da je video YouTube najveći besplatni videoservis na svetu koji na mesečnom nivou koristi više od milijardu osoba. Čini se da interesovanje za monetizovani YouTube nije opravdao očekivanja kreatora, prenosi The Verge.

Ono što govori u korist YouTube-a jeste činjenica da je Red dostupan u samo četiri države sveta – SAD-u, Meksiku, Australiji i Novom Zelandu. Ono što ne govori u prilog najvećem videoservisu na svetu jeste činjenica da su drugi monetizovani servisi poput Tidala, koji čak trpi svojevrsnu nepopularnost, rasli znatno brže u prvih 12 meseci.

S druge strane, zvaničan stav YouTube-a je da su zadovoljni razvojem i rastom Red-a dodavši kako ne žele komentarisati spekulativne navoda.

Izvor: klix.ba

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.