VIDEO: Frederik Veliki - najzgodniji konj na svetu

Izvor: Radio 021, 25.Feb.2018, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Frederik Veliki - najzgodniji konj na svetu

Konji su poznati po svojoj lepoti i veličanstvenosti, ali postoji jedan koji se izdiže iznad ostalih.

Frizijski pastuv Frederik Veliki poznat je širom sveta i zaslužno nosi titulu najzgodnijeg konja na svetu. Titulu je osvojio 2016. godine i od tada je postao slavan po svim društvenim mrežama te ima i svoj YouTube kanal i Facebook profil.

Ovaj prekrasan pastuv dobio je i priliku za snimanje svoje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << vlastite mini serije "Frederik the Great -  Behind the Beauty" i dokumentarnog film "They have no voices".

Frederik uživa u pažnji koju dobija i uopšte mu ne smetaju ljudi, gužve ili kamere, kaže njegova vlasnica Stejsi Nazario.

Ona i Frederik su povezani na poseban način, ona njega poštuje i vrlo je nežna s njim dok je istovremeno i njegov vođa. Kaže kako je to kao da odgajate tinejdžera. Ona zna da je Frederik voli i sluša. Pastuvi ponekad mogu biti malo divlji i teški za rad, ali Frederik nije takav.

Da bi bio ovako lep, potrebna je i redovna nega. Njegova vlasnica kaže da joj je u proseku potrebno oko tri sata da opere i osuši njegovu dugu grivu zbog koje je i osvojio titulu najzgodnijeg konja na svetu.



Autor: Index.hr
Pogledaj vesti o: Jutjub

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.