Izvor: N1 televizija, 10.Jan.2018, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Urgentni uz trubače preseljen u novu zgradu KC Niš

Lekari, sestre, bolničari, i svi zaposleni u Urgentnom centru na niškom Kliničkom su, uz pratnju trubača, prešli u novu zgradu. Direktor Urgentnog Miodrag Lazić kaže da takvom trenutku "dolikuje da bude praćen muzikom".

Izvor: YouTube/Južne vesti

Kao što se u Srbiji tradicionalno srećne prilike obeležavaju uz muzikante i zvuke duvačkih instrumenata, ali i bubanj koji je pojačavao ritam, zaposleni >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << u Urgentnom centru izašli su iz stare zgrade, u kojoj su bili 70 godina, kaže doktor Lazić za Južne vesti.

Oni su, uz pratnju trubača, u koloni iz koje su virili mobilni telefoni koji su zabeležili trenutak, otišli do nove zgrade. U trenutku kada su prolazili kroz kompleks starog Kliničkog centra, muzičari su svirali "Leskovački zvižduk", a direktor ove službe kazao je da je baš na taj način zamišljao preseljenje u novi prostor.

"Odande smo krenuli s jednim impresijama, ovde došli sa jednom veselom muzikom. Kompletan Urgentni centar, svi radnici su došli ovde peške, u novi Klinički centar. Dolikuje ovakvom trenutku da uz muziku dođemo ovamo. To je bila moja neka zamisao", rekao je doktor Lazić.

Ostale klinike su, dodaje, preseljene ranije, dok je Urgentni centar poslednji prešao u novu zgradu, koju je predsednik Aleksandar Vučić i zvanično otvorio 17. decembra, iako ona još nema upotrebnu dozvolu.

Inače, direktor Urgentnog centra Lazić je zadovoljan uslovima u novoj zgradi, naročito što su iz prostorija od 300 kvadrata, kaže, prešli u 3.500 kvadratnih metara. " Već imamo pacijenata mnoštvo, tu i tamo ima kojekakvih sitnica koje treba da se urade, ali globalno sve je to super i sada ćemo mi da ga sredio da bude kako treba",  dodao je Lazić.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.