Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Maj.2014, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska: Ustavni sud poništio odluku o zbarani YouTubea

Turski ustavni sud donio je odluku da zabrana pristupa Youtube , koju je uvela vlada Tajipa Erdogana prije dva mjeseca, predstavlja kršenje prava i sloboda. Zabrana je uslijedila u martu pošto se na YouTubeu  pojavio audio snimak sastanka turskog ministra vanjskih poslova, zvaničnika tog ministarstva, kao i šefa obavještajne službe, koji su navodno, na snimku razgovarali o vojnoj intervenciji u Siriji. Pristup YouTubeu mogao bi biti obnovljen u narednim satima.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

TUR: Zabrana Jutjuba neustavna

Izvor: OkRadio.rs, 29.Maj.2014

Najviši turski sud presudio je da zabrana Jujtuba (YouTube), koju je podržao premijer Redžep Tajip Erdogan, predstavlja kršenje slobode izražavanja. Turski Ustavni sud je naveo da se ograničenja u vezi s Jutjubom svode na kršenje ustavnih prava i da će obavestiti telekomunikacione vlasti o svojoj...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.