Rusija pokrenula istragu protiv Google-a i YouTube-a

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 20.Apr.2021, 15:00

Rusija pokrenula istragu protiv Google-a i YouTube-a

Rusija je objavila da otvara istragu protiv Google-a i njegove video-platforme YouTube-a.

Istraga je najavljena zbog zlopuotrebe dominantnog položaja, u najnovijem sporu ruskih vlasti i digitalnih giganata.

Savezna antimonopolska agencija (FAS) saopštila je da je otvorila ovu istragu zato što su propisi o otvaranju, prekidu ili brisanju naloga YouTube-a i korisničkih zahteva „netransparentni, neobjektivni i nepredvidljivi“, što može da naškodi intreresima >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << korisnika i ograniči konkurenciju.

To dovodi do iznenadnih blokiranja i prekida naloga korisnika bez upozorenja i osnove za takvo delovanje„, navelo je rusko regulatorno telo.

Prema ruskom regulatoru istraga je pokrenuta posle prijave jedne nepoznate ruske organizacije, Regionalnog centra internet tehnologija (Rotsit), koja se predstavila kao grupa koja brani interese ruskih korisnika interneta.

Ruske vlasti su poslednjih nedelja uputle više kritika američkim društvenim mrežama Twitter, Fejsbuk i YouTube ali i kineskom Tiktok-u, osuđujući njihovu svemoć i kritikujući njihovo ograničavanje sadržaja, posebno političkih.

Izvor: Tanjug, Beta
Pogledaj vesti o: Jutjub

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.