Preminula pevačica Šinejd OKonor

Izvor: VOA, 26.Jul.2023, 21:30

Preminula pevačica Šinejd O'Konor

Šinejd O'Konor, irska pevačica poznata po obradi hita "Nothing Compares 2 U", preminula je u 56. godini, saopštila je njena porodica. „Sa velikom tugom objavljujemo da je preminula naša voljena Šinejd. Porodica i prijatelji traže privatnost u ovom veoma teškom trenutku“, navodi se u objavi koju je emitovala irska državna televizija. Pažnju svetske muzičke scene skrenula je 1990. godine obradom hita popularnog muzičara Prinsa – koja je zabeležila skoro 400 miliona pregleda na servisu Jutjub. Agencija Rojters podseća da je, osim svojom muzikom, bila primećena zbog nepokolebljivih stavova o veri, seksu, feminizmu i ratu. Jedan od njenih nekonvencionalnih gestova bilo je i cepanje fotografije Jovana Pavla Drugog u televizijskoj emisiji „Subotnje veče uživo“ (Saturday Night Live).   Autorka je memoara „Sećanja“ objavljenih 2021. Odbacivala je ocene javnosti da je zvezda pop muzike. "Svi žele pop zvezdu. Ja sam, međutim, pevačica koja protestuje. Koja želi da zbaci teret sa prsa. Nisam želela da budem slavna“, napisala je u svojim memoarima Šinejd O'Konor.
Pogledaj vesti o: Jutjub

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Preminula Sinead O’Connor

Izvor: Lepota i zdravlje, 27.Jul.2023, 15:01

Svet je potresla vest da je preminula Sinead O’Connor, čuvena irska pevačica. Sinead je preminula u 56. godini, samo 18 meseci nakon smrti 17-godišnjeg sina Shanea koji je izvršio samoubistvo u januar 2022. Sinead se više godina borila s mentalnim problemima, a uzrok smrti, zasad, nije poznat. “Porodica...

Nastavak na Lepota i zdravlje...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.