PewDiePie, najveća zvezda YouTube-a najavila gašenje kanala

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 08.Dec.2016, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PewDiePie, najveća zvezda YouTube-a najavila gašenje kanala

PewDiePie, zvezda YouTube-a, koji je prošle godine zaradio 12 miliona dolara najavio je kako će uskoro izbrisati kanal na ovom video servisu

Felix Kjellberg, u online svetu poznatiji kao PewDiePie pre nekoliko dana objavio je video zapis u kojem je izneo teške optužbe na račun YouTube-a i najavio gašenje svog kanala kada broj pretplatnika dosegne 50 miliona. S obzirom kako je trenutni broj pretplatnika 49,6 miliona, i ako se on zaista bude držao svoje reči, to bi >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << značilo da je kraj najpopularnijeg kanala, tj. kanala sa najviše pretplatnika na ovom servisu jako blizu. PewDiePie u video snimku rekao je kako mu ‘YouTube ubija kanal’ – broj pregleda videa je u padu, neki video zapisi više se ne prikazuju pretplatnicima, a slične probleme imaju i drugi popularni korisnici ovog servisa, dok YouTube forsira ‘clickbait’ i preporučene video zapise. Najava brisanja naloga šokirala je milione obožavalaca ovog mladića koji je ‘zafrkanciju s YouTube-a’ pretvorio u neverovatan biznis koji mu je, prema predviđanjima Forbsa, samo u 2015. doneo 12 miliona dolara.

Upravo su ovako velike cifre koje zarađuje jedan od razloga zbog kojih bi ova pretnja mogla biti samo blef sa kojim PewDiePie vrši pritisak na YouTube, no gašenje kanala ne znači njegov odlazak s ovog video servisa, već će verovatno pokrenuti novi kanal i krenuti ispočetka. Nakon najave brisanja kanala kontaktirali su ga i iz YouTube-a te su iz ove kompanije najavili kako će istražiti problem, no u razgovoru s novinarima The Independent-a, iz YouTube-a su komentarisali kako se ne događa ništa neobično te nisu zabeležili neko ekstremno smanjenje broja pretplatnika poznatih korisnika u odnosu na raniji period. Iako su potvrdili kako se deo korisnika koji stvaraju sadržaj i imaju veliki broj pretplatnika žalio na smanjenje broja korisnika koji ih prate, nakon detaljne analize utvrdili su kako do smanjenja broja pretplatnika dolazi ili kada korisnici samo prekinu da prate YouTuber-e ili brisanjem spam naloga te nema nikakvih drugih promena. Šta sve PewDiePie zamera YouTube-u pogledajte u priloženom videu.

Izvor: Zimo
Pogledaj vesti o: Jutjub

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.